От Фейсбук профила на писателя Христо Стоянов Не ви ли

...
От Фейсбук профила на писателя Христо Стоянов Не ви ли
Коментари Харесай

Христо Стоянов: Идеята за промяна в България винаги стига до подмяната

От Facebook профила на писателя Христо Стоянов

Не ви ли наподобяват тези „ договаряния “ за сформиране на постоянно държавно управление на „ Кръглата маса “ преди тридесет и една година? Дори тази гласност, която през днешния ден показват за нещо ново при договарянията. Че и Кръглата маса се излъчваше по малкия екран тогава - заради липса на фейсбук и интернет...  Идеята тогава бе Българска комунистическа партия да сдаде властта, говореше се за лустрация, за премахване от всички форми на ръководство... И никой не споделяше накъде вървим.

Смяната на икономическата система просто си вървеше, перестройката към този момент ни бе разкрила хубостта на свободното говорене и свободата на медиите... Сега са съвсем същите участници в Кръглата маса - може би тъй като имат стаж по специалността. И... нищо ново под слънцето.

Отстраняване на едни от власт за да дойдат други на тяхно място. Идеята за смяна в България постоянно стига до подмяната. Нищо градивно като тези. Никаква визия за бъдещето, с изключение на премахване на едни, с цел да дойдат други. Имам чувството, че еволюционно няма да се променим. Или започваме с революционен жар и приключваме с идването на Бърдоквата, на свинаря на власт. Защо никой не показва хрумвания за развиване, а единствено за промяна, за премахване...
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР