От Фейсбук профила на Огнян МинчевЗаписите“ изразяват липса на възпитание,

...
От Фейсбук профила на Огнян МинчевЗаписите“ изразяват липса на възпитание,
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Записите изразяват липса на възпитание и личностен примитивизъм

От Facebook профила на Огнян Минчев

„ Записите “ показват липса на образование, интелектуална несериозност и личностен примитивизъм. Те са актове на арогантна политическа нечистоплътност, която не би могла да изненадва никого от нас. Който претендира да е „ сюрпризиран “ е просто двуличник. Но записите не са - и не могат да бъдат мотив или причина да не се сформира постоянно държавно управление.

В сегашния миг разполагаме с две отчетливи благоприятни условия. Първата - следващ цикъл на служебна еднолична власт на Румен Радев, която ще продължи откъсването на България от европейското семейство и ще я приближи до статута на евразийска губерния - доколкото въобще можем още да се приближаваме. Ние сме просто на ръба...

Втората опция - основаване на парламентарно болшинство и държавно управление, което да реализира най-належащите ограничения за превъзмогване на институционалния разпад, за минимално нормализиране на политиките на страната - бюджетна, европейско-интеграционна, политики по сигурността.

Аргументът „ тия не стават “ - не става, не е допустим. Защото всеки работи с това, с което разполага. В продължение на повече от две години ние не създадохме безапелационна опция на разпадащото се статукво. Затова през днешния ден ще използван наличните средства и наличните запаси - в това число човешки, политически, кадрови - с цел да създадем сериозен опит да обърнем посоката на рецесията и институционалния разпад. Това не е въпрос на политическа принадлежност или партийни желания. Това е израз на здрав разсъдък.

За всички е явно - различен вид не съществува. Можете да запазите за себе си причините „ но “ - знам ги. Ако можете да предложите нещо по-добро от държавно управление на ГЕРБ-СДС - ПП-ДБ, кажете. Само без „ разновидности “, които редуцират отговора ви до ново ръководство на Радев. В България се води остра геополитическа битка. Поредна битка за принадлежността на България към Изтока или към Запада.

Аз поддържам българската принадлежност към Запада и Европа с цялата решителност на знанието и опита, които съм събрал в живота си - не че ги преувеличавам... Всеки, който работи за това България да е част от цивилизования свят е мой съдружник - наш съдружник. Защото изпадането в лапите на Путин е изпадане в национално и публично несъществуване. Край на наличието в света на българската концепция и на българската национална общественост. Това е истината - каквото и да ви приказват и да ви пеят „ сирените “...



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР