От Фейсбук профила на Любомир КариманскиДържавни служители или политически слугинаж!?По

...
От Фейсбук профила на Любомир КариманскиДържавни служители или политически слугинаж!?По
Коментари Харесай

С какви фасадни аргументи Асен Василев ще убеди ДБ за законни и незаконни уволнения на държавни служители?

От Facebook профила на Любомир Каримански

Държавни чиновници или политически слугинаж!?

По мотив на позицията, изказана от Асен Василев за уволненията на шефовете на дирекции в държавната администрация и желанието му да ги направи част от политическия кабинет (тъй като това била и европейската процедура съгласно него), ето какво отбелязва една от медиите през май 2000 година, когато Иван Костов е министър председател и се организира публична гала по полагане на клетва от държавни чиновници. 

„ Министър ръководителят Иван Костов, който управлява церемонията уточни, че системата на израстване в кариерата, която се вкарва следва европейската процедура, а статута на държавния чиновник, организиран по този метод ще подсигурява спазването на правилата на преданост, правда, отговорност, стабилитет, политическа индиферентност и йерархическа зависимост. Той означи, че фигурата на държавния чиновник е основна за одобряване на правовата страна и е от извънредно значение за възстановяване на активността на администрацията, изключително в хода на присъединението ни към Европейския съюз. Иван Костов се обърна към държавните чиновници с увереността, че при осъществяването на служебните си отговорности те ще образуват социална оценка за институциите и политическата система, с висока степен на отговорност пред обществото и страната и че напъните им ще бъдат ориентирани към възобновяване на доверието и образуването в жителите на убеждението, че администрацията съществува, с цел да им служи. “  News.bg, 23 май 2000 година.

Странно ми е с какви фасадни причини Асен Василев ще изясни и убеди сътрудниците си от Демократична България за законни и противозаконни уволнения на шефовете в обществения бранш?!

Директорите на дирекции са държавни чиновници.

Те НЕ ТРЯБВА да са политическа бухалка в нечии ръце!



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР