От Фейсбук профила на Карлос Контрера Служебният кабинет тихомълком е

...
От Фейсбук профила на Карлос Контрера Служебният кабинет тихомълком е
Коментари Харесай

Служебният кабинет пуска надути процедури за пътища, само за големи играчи

От Facebook профила на Карлос Контрера

Служебният кабинет тихомълком е оповестил процедури за над 3.6 милиарда лв. за поддръжка на републиканската пътна мрежа (РПМ). Търговете са оповестени от АПИ към 10 февруари. В новите процедури обсегът на дейностите и периодите са увеличени. Де факто всичко, което отричаха и подлагаха на критика служебните министри на Радев през 2021г., към този момент е заложено в договорите. Т.е. към този момент не е неприятно, а положително. Става дума за осъществяване на съществени поправки по контракти за настояща поддръжка, както и за по-дългите периоди на договорите. Преди се сключваха контракти за 2 години, в този момент за 4. На пръв прочит прогнозните стойности май са и понадути. Така да вземем за пример кърпенето на дупка може да стигне до 63.5 лева на кв./м, а кастренето на короната на дърво - 44.70 лева за брой. Косенето пък излиза над 80 лева за декар.

Очакваме по какъв начин ще се развият събитията, тъй като е ясно, че без поддръжка не може. Обаче цялото това въртене нещата да се случат към изборите (крайният период е средата и края на март за другите процедури) основава чувството за нещо неразбираемо и нечисто. От друга страна стартирането по едно и също време на всички огромни пакети е знак, че процедурата е насочена единствено и само към няколко огромни играчи на пазара, които могат да потвърдят съществуването на техника за толкоз малко време. Хубаво е да се види и процедурата по индексиране на тези цени, тъй като очевидно и такава ще има в идващите години.

Оставам с усещане, че служебният кабинет реши да работи в този момент, с цел да мине небрежно тематиката около предизборните и изборните ядове. Защо се прави по този начин, мисля всеки може да допусна...

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР