От Фейсбук профила на журналистката Соня Колтуклиева Първото място си

...
От Фейсбук профила на журналистката Соня Колтуклиева Първото място си
Коментари Харесай

Колтуклиева: Победителят си е победител. Имаше състезание

От Facebook профила на журналистката Соня Колтуклиева

Първото място си е първо място. Въпреки ниската изборна интензивност.

Само си помислете къде беше партия ГЕРБ през лятото на 2020 година - обругавана, анатемосвана, отричана, преследвана, заклеймявана… обстрелваха Министерски съвет с домати и риба, издигаха бесилки, разнасяха ковчези от София до Банкя, отвън столицата се вихреха локални сатрапи, решени да гонят герберите до дупка.

Само 4 години след войнствения президентски пестник и бруталните изстъпления на жълтите павета, единствено 2 години след противозаконния му арест – още веднъж Бойко Борисов е най-силният политически водач и фактор в страната.

Това са обстоятелствата.

“Да не си на неговото място през днешния ден ”, вайкат се коментаторите. Да, де, но той си е на мястото.

И няма да избяга от него.

ГЕРБ е изгубил гласоподаватели. Всички изгубиха. Появяват се непрестанно нови играчи. Така е в България. Който не се е сетил, той не е направил партия. Печелят тези новобранци, които гръмогласно отрицават всичко в името на отрицанието. Обаче, печелят малко и за малко.

От 2009 година насам ГЕРБ отстъпи единствено два пъти: Има Такъв Народ и Политическа партия завоюваха изборите. Но не удържаха позициите си. Слави Трифонов не направи държавно управление, а Кирил Петков беше министър председател от 13 декември до вота на съмнение през юни и в оставка до 2 август. Николай Денков стана министър председател единствено и само по волята на Бойко Борисов и Делян Пеевски.

Това са действителностите.

Харесвам - не одобрявам … не играе. Всеки може да се задълбава в детайлности и да жонглира с гръмки изречения … това нищо не трансформира.

Нещата са такива, каквито са.

Така че спечелилият си е победител. Имаше съревнование. И първият е единствено един.

Животът продължава. Всеки, както си го подреди и каквото заслужава.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР