От Фейсбук профила на журналистката Калина АндроловаАсен Василев е измислил

...
От Фейсбук профила на журналистката Калина АндроловаАсен Василев е измислил
Коментари Харесай

Шокираме Европа с парадоксално неподготвени хора във властта! НИКОЙ ЛИ НЕ ГО Е СРАМ КАКВО СЪТВОРЯВАМЕ КАТО НАЦИЯ?!

От Facebook профила на журналистката Калина Андролова

Асен Василев е измислил несполучливата концепция да цялостни хазната с едни над три и половина милиарда лв. на година, като увеличи цената на съветския газ, който минава през България. Сърбите и унгарците са втрещени от решението на нашия парламент, заслон за " харвардските " неочаквани хрумки на Асен Василев.

Политическа партия ръководят страната отвън вземане предвид с всевъзможни закони. Но започнаха последователно да не се преценяват и с интернационалните контракти! Тоест шокираме Европа с парадоксално неподготвени хора във властта! НИКОЙ ЛИ НЕ Гражданско отделение Е СРАМ КАКВО СЪТВОРЯВАМЕ КАТО НАЦИЯ?!

Парламентът е одобрил „ енергийна вноска “ от 20 лв. за мегаватчас върху вноса и преноса на съветски газ. Всъщност тази „ вноска “ в първичния план беше записана като данък, само че откакто нашите умници взеха решение, че има проблеми с това разбиране, тъй като ще е в прорез с Общата комерсиална политика на Европейски Съюз, подмениха заглавието на „ енергийна вноска “. Обаче става дума за индиректен налог, който ще се заплаща от крайния консуматор тъкмо каквото съставлява акцизът. Неграмотно е да се начислява данък за пренос на газ до прилежащи страни.

Но към този момент сме се убедили, че Политическа партия обичат да вкарват страната в прецеденти за икономическата доктрина и процедура. По създание се изисква от „ Булгартрансгаз “ и газоразпределителните сдружения да внесат въпросната вноска от 20 лв. за мегаватчас в хазната. „ Булгартрансгаз “ би трябвало да фактурира тези пари на „ Газпром “. Само че това е невероятно, тъй като договорите за транспорт на газа към този момент са факт и те са дълготрайни. „ Газпром “ има контракти и за потенциал на входни и изходни точки.

Ако Русия откаже да заплати, какви са нашите варианти за деяние?! Спираме газа по Турски поток ли??! Търговската процедура на руснаците е да доставят газ на вход на страната. Ценообразуват на вход. Тоест на България доставят на Странджа 2, на Гърция доставят на Кулата-Сидирокастро, на Северна Македония – на Жидилово, на Сърбия доставят на Зайчар, на Румъния – на Кардам, и газът в тръбата е съветски. Нека да създадем извод от резервирания потенциал на Странджа 2 – Малкочлар.

Резервираният потенциал на дълготрайна база от „ Газпром “ на този пункт е към 511 хиляди мегаватчаса дневно, забележете (!) до 2039 година Газът влиза от там по Турски поток и излиза от изходните точки на България към прилежащите страни. Леко смахнато и в дислогика е България да упорства да цялостни хазната си с вноска върху газ, който ще се заплаща от австрийци, сърби, унгарци, румънци и други

В същото това време „ Булгартрансгаз “ съгласно въпросния закон на Асен ще дължи тази вноска на хазната. АКО ТРЯБВА ДА съдебномедицинска експертиза ТОЧНИ ГАЗОПРЕНОСНИЯТ НИ ОПЕРАТОР ЗА ЕДИН МЕСЕЦ СПОКОЙНО ЩЕ ФАЛИРА. Защото операторът няма да може да си събере парите, които към този момент по закон дължи. Нека да сметнем. 511 хиляди мегаватчаса по 20 лв. са 10 млн. 220 хиляди лв. дневно. И това е декларирания, букнатия, твърдия, резервирания потенциал. Но най-вероятно влиза по-голямо количество газ.

Може да влизат и 650 хиляди мегаватчаса дневно. Да умножим дължимото от „ Булгартрансгаз “ по 365 дни, получаваме над 3 милиарда и 700 млн. лв.. Общо взето резултатът от този „ талантлив “ стопански ход е, че ще ФАЛИРАМЕ ГАЗОПРЕНОСНОТО ДРУЖЕСТВО. Но да не забравяме, че сме възнамерявали ИЗВАЖДАНЕТО НА „ БУЛГАРТРАНСГАЗ “ и ЕСО от БЕХ.  Може да вкараме сдружението в положение на безпорядък и нужда от смяна на собствеността.

Чухме даже, че Асен се ядосвал на австрийците за Шенген и желал да ги притиска посредством този ход за увеличение на цената на газа. Явно този слух е пунта мара, с цел да прикрие друга значима цел. Само можем да хвърляме зарове каква е тази цел. Това е следващият опит за погром на страната, вследствие на политиките на Политическа партия. Газопреносният оператор ще би трябвало да вземе с едната ръка от Русия, с цел да даде на хазната.

Но в случай че не може да вземе от „ Газпром “, тъй като настояването е в нарушаване на доста типове контракти и задължения, ще продължи да дължи пари, тъй като е данъчно задължено лице. Отделно от това, сега България купува газ от гръцки компании и някои други медиатори, които отново ни продават съветски газ, само че настояват, че не е съветски. Невъзможно е да се потвърди какъв е газът, тъй като те би трябвало да покажат всички свои контракти с снабдители и купувачи. Един тип гърците би трябвало да ни кажат, че купуват съветски газ, само че го продават в Гърция, а на нас ни оферират някакъв си различен газ, който им се доставя с танкери от еди-къде си. На въпросните снабдители ще им е задоволително да показват един хвърчащ документ за генезис на газа, а доказателствата за правота ще са невъзможни за привеждане. Много пъти съм задавала въпроса: ЗА КОГО РАБОТЯТ АСЕН И КИРИЛ?! Защото нито едно от дейностите им не е в поддръжка на българския общностен интерес. Всички са в интерес на най-вече непознати корпоративни ползи!

Прави ли ви усещане злополуката, към която се движим?! От три години властниците надменно банкрутират цели браншове от стопанската система, придвижвайки свои схеми за обогатяване. Припомниха ни старите типичен лъжливи схеми от началото на 90-те. Умишлени банкрути на държавни предприятия и наложителното им изкупуване от пазарни хищници. „ Булгаргаз “, една нещастно ръководена компания от Деница Златева, към момента няма подписани контракти с клиенти за идната година! Никой ли не се пита за какво? Как Деница ще поръчва газ, в случай че не знае какъв брой ще продава?! Или концепцията е някой различен сполучливо да продава на клиентите на " Булгаргаз "?! А Деница да дръпне шалтера, да заключи вратата и да отиде умерено да си хапне мързеливка. Не бих се доверила на управител, който с индиферентно успокоение, основано от поддръжката на прочут правешки олигарх, се тъпче всекидневно с така наречен мързеливки от отсрещната сладкарница, до момента в който сдружението му отича в канализацията след верига от взаимни схеми за източване. Да не би задачата на занятието с „ енергийната вноска “ да е да се ометат доставчиците от района и всичко да си тръгне по трасето през БОТАШ?! Плащаме стотици хиляди дневно ЗА ТРАСЕ, ПРЕЗ КОЕТО НЕ ПРЕМИНАВА НИЩО! Да не би да търсим техническо опрощение за продажността на българските министри. Или просто " енергийната вноска " е една остра провокация, подбудена от унизителните равнища на българската пишман експертокрация. Трябва да се означи, че „ Газпром “ не може да трансферира целия размер на премествания газ за нашите съседи през Странджа 1. Оттам не може да влиза толкоз доста газ.

Важно е също по този начин читателите да знаят, че договорът с БОТАШ се проверява от Европейска комисия и е допустимо „ Булгаргаз “ и „ Булгартрансгаз “ да бъдат УДАРЕНИ С НАЛОЖЕНА ГЛОБА ЗА НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНО ПОВЕДЕНИЕ – но такава, че да не могат да се съвземат. Защото санкциите по сходни мотиви доближават до 10% от оборотите. А мотивът е, че съглашението с БОТАШ може да окаже влияние върху конкуренцията, обвързвана с доставките и преноса на газ в границите на Европейски Съюз. Нарушение на член 101/102 от Договора за действието на Европейски Съюз (ДФЕС).

На въпрос към един от интелигентните парламентаристи от най-голямата партийна група какви резултати чака от този закон за енергийната вноска от 20 лева на мегаватчас, получих следния отговор: „ Това не може да се приложи. Този закон не може да работи. Трябва да се промени! Поредната дивотия на Асен! Всички по веригата ще ни осъдят, от руснаците през сърбите до австрийците и унгарците, тъй че към този момент ни светят ушите. “ Попитах: „ А за какво тогава гласувахте този закон? “ Отговорът: „ Защото както споделя Густав Льобон в „ Психология на тълпите “, безумието на тълпите обгръща и законодателни органи като парламент и правосъдни сформира. “

На въпрос към различен образован парламентарист от по-малка парламентарна група (част от управляващите), по какъв начин ще накарат „ Газпром “ да заплаща още над три милиарда и половина лв. за транспорт, и по какъв начин „ Булгартрансгаз “ ще ги обезпечи за хазната, той ми отговори: „ Еее, просто в случай че не може, няма да се извършва този закон! “. Отново учудено попитах, е, по какъв начин няма да се извършва, нали е закон! „ Ами толкоз закони не се извършват! Този беше написан от някакви туземци “ – беше отговорът. Ашколсун! Браво на този парламент. Гласуват нещо с ясното схващане, че е идиотско, непродуктивно, че е следващото безумство на Политическа партия. Но гласоподават. Единственото пояснение за сходно държание е, че ГЕРБ оставят Политическа партия да прави безумства с страната, с цел да ни демонстрират (демонстрират) Политическа партия като маймуни в цирка, да подреждат идиотизма им на галерия (пред народа), да им дават свободата Политическа партия в последна сметка сами да си основават безчет врагове и да самонастройват всички гилдии и браншове от обществото с голяма решителност против себе си. Оставят Политическа партия да се самоубиват със размах и харвардско самовлюбване, да пораждат пристрастеност у голямо количество хора да ги погнат с гьостериците. Може би сюжетът е добър. Защото другояче по какъв начин народът да почувства жестоката заплаха, която тези хора от Политическа партия съставляват?! Как, в случай че не като всеки жител се убеди в тази заплаха през персонална, професионална, секторна, гилдийна злополука. Ако не им се даде терен Политическа партия да сътворяват тежката си практическа управническа непросветеност, жителите ще не престават да влагат патологични очаквания в тези черни дупки. Не желая и да си представям какво би било, в случай че ТЕЗИ имаха цялата власт в страната. След като с четвърт власт съумяват да преустановят смисъла на законите и демократичните процедури, и да трансфорат жителите в елементарни невронни мрежи, които към този момент не съумяват да записват обстоятелството на унищожаването си.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР