От Фейсбук профила на журналистката Калина Андролова Забелязвам едни интересни

...
От Фейсбук профила на журналистката Калина Андролова Забелязвам едни интересни
Коментари Харесай

В турските филми задължително гърците са представени като ужасни гадове

От Facebook профила на журналистката Калина Андролова

Забелязвам едни забавни черти в турските филми по „ Нетфликс “. Задължително гърците там са показани като ужасни гадове и доста неприятни хора. За българите дума не се обелва, очевидно България я възприемат по друг метод. Като добър комшулук.

Ясно е, че Турция е на нож с Гърция, но чак пък такива непрекъснати културно-етнически внушения:)). Яко антигръцка агитация.

Почувства ли фенът, че някой воин е доста злобен, затулен и лицемерен, той безусловно се оказва в средата на сюжета етнически грък, който скрито приказва на гръцки с майка си, а другояче е добре позициониран в турското общество.

Като беседвам от време на време с другари турци, разбирам, че в турското публично пространство се разяснява действително заплахата, че рано или късно ще има война сред Турция и Гърция по причина на Гърция. Въпреки че не наподобява рационално Гърция да направи първа крачка към боен спор с втората по величина войска в НАТО.

Всъщност гърците се притесняват в доста по-голяма степен от същото. Че един ден Турция ще реши да прибере някой и различен остров. Балканите сме врящ казан. Между другото турският министър на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой разгласи, че приходите от туризъм за 9 месеца са 42 милиарда $. С гърците са в огромна конкуренция.

В един от днешните турски вестници е оповестен лист със стоте най-силни армии в света. И в този лист ние, България, сме на 59 позиция. Беларус са незабавно след нас. А преди нас са сърбите. За сведение Румъния е на 47 позиция. Турция е на 11-то място. Първото място е за Съединени американски щати, избрани за най-мощната войска в света. На второ място е Русия. На трето - Китай. Следва Индия или както написа в турския вестник Хиндистан.

На пето място след Индия се подрежда Англия. След това Южна Корея, Пакистан, Япония, Франция, Италия и както споделих Турция. След Турция по мощност е подредена Бразилия. Индонезия. На 15 позиция е Украйна, последвана от Австралия, Иран и Израел. Словакия, Хърватия и Словения са след България. Чехия е 48-а. Полша обаче е 20-та.

На турски Гърция е YUNANİSTAN. Гърция е сложена на 30-та позиция по мощност на армията си след Канада, Аржентина и Сингапур. Странна ранглиста на най-мощните армии в света. Но е занимателно да се прочете.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР