От Фейсбук профила на журналиста Стефан ТашевМного драми, много клетви,

...
От Фейсбук профила на журналиста Стефан ТашевМного драми, много клетви,
Коментари Харесай

Стефан Ташев: Изборите бяха „Сталинградска битка“, сега текат преговори за капитулация с победените

От Facebook профила на журналиста Стефан Ташев

Много драми, доста обети, закани и закани поради договарянията ГЕРБ-СДС-ПП-ДБ. Да кажем и нещо различно, да вземем за пример. Изборите на 2 април бяха „ Сталинградска борба “. Да поясня. В сражението в Сталинград от юли 1942 до февруари 1943 година умират над 1,5 милиона души от двете страни. Вермахта управлява 90% от територията на града, само че е изцяло отпаднал, с изчерпани настъпателни благоприятни условия най-после. И 6 войска на Паулус попада в клещите на руското обграждане. Накрая се водят договаряния за капитулация, Паулус в началото отхвърля, само че най-после се предава с целия си щаб на руснаците.

 Горе долу, даже и да не ви харесва сравнението, същото се случва сега в българската политика след резултатите от изборите на 2 април. Въпреки чудовищният финансов запас, избирателен туризъм и други тарикатлъци, ПП-ДБ не съумя да победи ГЕРБ. Нищо, че един беше написал в американското си издание противоположното. И сега се водят договаряния за капитулация с победените. Който схванал, схванал.

П.С. Видях сутринта пост на Гошо Боеца, който кълне другарите от ПП-ДБ и дава обещание да провежда митинги против тях. Сега се замислете кой ще получи по-големи вреди от евентуална- коалиция? И кой мисли няколко стъпки напред. Не съм партиен член и никой не ми подрежда какво да пиша.



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР