От Фейсбук профила на Георги Вулджев, главен редактор на Експертния

...
От Фейсбук профила на Георги Вулджев, главен редактор на Експертния
Коментари Харесай

Вулджев: Не можем ли да си кажем в прав текст? Много хора подозират, че Асен Василев взима рушвет от „Лукойл“…

От Facebook профила на Георги Вулджев, основен редактор на Експертния клуб за стопанска система и политика (ЕКИП)

Целият цирк с дерогацията за " Лукойл " е доста комичен.

Много е занимателно да гледаш по какъв начин огромните евроатлантици от ППДБ се пънат като магарета да пазят облагите на " Лукойл " и надлежно облагите на ПУТИН. Точно по този начин ПУТИН, уважаеми фенове, поради тази дерогация когато вие зареждате гориво съвсем където и да е в България вие де факто давате пари на ПУТИН. Пари, които той употребява, с цел да УБИВА украинци!

Това по какъв начин ви кара да се чувствате?

Този вид изразителност, която другояче е доста присъща за ППДБ, в този момент дейно се употребява от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Особено от Делян Пеевски, който, напомням, е включен в листата " Магнитски ". Аз персонално се попикавам от смях.

Но в този момент съществено - не можем ли най-сетне да си кажем в прав текст това, което доста хора от дълго време подозират? Вече година и половина се носят клюки, че Асен Василев взима подкуп от " Лукойл ", с цел да им пази дерогацията. Такива клюки потеглиха още пролетта на 2022, когато Василев твърдо се застъпи за мярката и даже заплаши с несъгласие санкционния пакет на Европейски Съюз против Русия, в случай че дерогацията не бъде утвърдена.

Подчертавам, това са единствено клюки, да не кажете, че упреквам някого в нещо. Но тези клюки ги знае всеки икономист и всеки публицист в страната. Но се вършим като че ли слонът не е в стаята.

Ако службите по някакъв метод ще се занимават с тематиката за горивата, да вземат да проучат ей тия клюки. Вместо да изготвят отчети за положението на пазара, което даже не им влиза в експертизата.

Мисля, че самият Асен Василев би желал да почисти репутацията си в това отношение. Все отново той е министърът, не, той е ДЪРЖАВНИКЪТ, който по този начин самоуверено се опълчи против " Газпром "!


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР