От Фейсбук профила на Елисавета БелобрадоваТова е резултатът от гласуването

...
От Фейсбук профила на Елисавета БелобрадоваТова е резултатът от гласуването
Коментари Харесай

Белобрадова: Предложението на ДБ за военна помощ не се прие

От Facebook профила на Елисавета Белобрадова

Това е резултатът от гласуването на предлагането на “Демократична България” за даване на военна помощ. Не се одобри.

Ще разясня решението, което Народното събрание ПРИЕ и ще го направя в духа на самото решение, в подточки:

а) Това, което Народно събрание одобри, не отразява ясното предпочитание да застанем твърдо паралелно с евроатлантическите си сътрудници. Разкрачени, като във вица, с едното изречение в предишното, а с другото в бъдещето, сред краката ни остана неспособността ни като кажем “А”, да кажем и “Ай, сиктир”.

б) Решението, което беше признато, има чудодейното свойство да убеди тези, които поддържат отпущането на военна помощ, че не сме отпуснали военна помощ, а тези, които не поддържат това решение - че сме отпуснали. Този резултат ще има опустошителни последици за доверието на хората.

в) Това решение беше подкрепено от всички политически сили без “Възраждане”. Ние, от “Демократична България” го подкрепихме, тъй като бяхме принудени в желанието си да помогнем, да помогнем с каквото можем, при изискване че очевидно с конкретика няма да се получи. Защото и някакво проевропейско, пронатовско държание отново е нещо. Защото сме честни хора и в това в никакъв случай не е имало подозрение.

И тъй като ще подкрепим всичко, което страната ни направи за Украйна.

Но признавам, че за мен персонално това е доста тежък ден. Много. Безспорно, най-тежкият откогато съм депутат.

И г) Когато, сътрудници, стигнем до такава степен да “спасяваме” с гимнастики текст на решение, тъй че да можем да гласуваме едно ЕДВАМ проевропейско решение, ЕДВАМ проатлантическо решение, което ЕДВАМ ни оставя в цивилизования свят, би трябвало да се замислим къде се намираме в този исторически миг.

Аз ще помисля върху това идните дни.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР