От Фейсбук профила на Елисавета Белобрадова Това е резултатът от

...
От Фейсбук профила на Елисавета Белобрадова Това е резултатът от
Коментари Харесай

Белобрадова: Предложението на ДБ за военна помощ не се прие

От Facebook профила на Елисавета Белобрадова
Това е резултатът от гласуването на предлагането на “Демократична България ” за даване на военна помощ. Не се одобри.

Ще разясня решението, което Народното събрание ПРИЕ и ще го направя в духа на самото решение, в подточки:

а) Това, което Народно събрание одобри, не отразява ясното предпочитание да застанем твърдо паралелно с евроатлантическите си сътрудници. Разкрачени, като във вица, с едното изречение в предишното, а с другото в бъдещето, сред краката ни остана неспособността ни като кажем “А ”, да кажем и “Ай, сиктир ”.

б) Решението, което беше признато, има чудодейното свойство да убеди тези, които поддържат отпущането на военна помощ, че не сме отпуснали военна помощ, а тези, които не поддържат това решение - че сме отпуснали. Този резултат ще има опустошителни последици за доверието на хората.

в) Това решение беше подкрепено от всички политически сили без “Възраждане ”. Ние, от “Демократична България ” го подкрепихме, тъй като бяхме принудени в желанието си да помогнем, да помогнем с каквото можем, при изискване че очевидно с конкретика няма да се получи. Защото и някакво проевропейско, пронатовско държание отново е нещо. Защото сме честни хора и в това в никакъв случай не е имало подозрение.

И тъй като ще подкрепим всичко, което страната ни направи за Украйна.

Но признавам, че за мен персонално това е доста тежък ден. Много. Безспорно, най-тежкият откогато съм депутат.

И г) Когато, сътрудници, стигнем до такава степен да “спасяваме ” с гимнастики текст на решение, тъй че да можем да гласуваме едно ЕДВАМ проевропейско решение, ЕДВАМ проатлантическо решение, което ЕДВАМ ни оставя в  цивилизования свят, би трябвало да се замислим къде се намираме в този исторически миг.

Аз ще помисля върху това идните дни.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР