От Фейсбук профила на Диана Дамянова, бивш пиар на Кирил

...
От Фейсбук профила на Диана Дамянова, бивш пиар на Кирил
Коментари Харесай

Бившата пиарка на Кирил Петков: Днес ще трябва да си изям, или нарежа, или запаля дипломата

От Facebook профила на Диана Дамянова, някогашен пиар на Кирил Петков

ЩЕ СИ ИЗЯМ ДИПЛОМАТА

          Днес ще би трябвало да си изям, или нарежа, или запаля дипломата.

          Най-добре – докторската, тъй като точно самочувствието ми на човек, който познава актуалната история ми даваше съображение да дублирам, че това държавно управление ще си изкара целия мандат.

         Защото макар големите си подозрения в „ чистите подбуди ” на ГЕРБ и още по-големите си подозрения в стратегическите качества на ППДБ, аз бях уверена в тяхната обща задача наречена България.

          Преди 9 месеца бе направена политическа договорка, такава каквато се прави в целия цивилизован свят, когато гласовете за независимо ръководство не стигат. А те, от ден на ден няма да стигат.

          Вярвах, че това е договорка при която ГЕРБ /и ДПС/ последователно и във времето отстъпват елементи от онази власт, която докара до джуджета и нотариуси, до обръчи от компании и политическа олигархия, до изострен недостиг на правдивост и отмъщение.

          Знаех, че те няма да правят отстъпка цялата власт, че това ще развой при който промяната на закони и хора ще отнеме доста и трудно време.

          Знаех, че в този развой ППДБ ще губят рейтинг заради ярките си антигерб заявления, които не извършиха, само че знаех че си коства цената.

          Защото това щеше да е муден развой на ПРОМЯНА, развой при който се влива нова и свежа кръв в ръководството, основава се конкуренция по въпросите на честността и справедливостта, развой при който печелят добрите….

          Но, положителните не одобриха половината власт, не одобриха че това ще е дълъг и сложен развой, в който самите те ще изгорят.

          Поискаха всичко и получиха нищо.

          Нямаха нито тактика нито тактичност за дълга и изтощителна борба с бившето статукво.

          Смятаха  че ореолът им на „ положителни сили ” им дава морално и материално съображение да желаят всичко и в този момент.

          И получиха нищо, само че вечно.

          Защото, за жалост нито скоро ще се сътвори различен „ либерален прозорец ” през който да минат измененията, нито отсега нататък се обрисуват демократични обединения, които да осъществят написаната, въпреки и цялостна със обилни нелепости Конституция.

          Не, нейните текстове ще останат на хартия, а в случай че в миналото още веднъж в околните години се събере болшинство,  задоволително с цел да продължи конституционната промяна, то е изцяло допустимо то просто да анулира тези промени.

          Получи се по този начин, тъй като политиката не е импровизация и „ ИСКАМ, ИСКАМ ИСКАМ ” е е комплицирана научно обоснована активност, която не е почнала през 90-те години, когато са родени героите от смяната. Политиката е изкуството да можеш да направиш вероятното.

          Знанието на историята и на истории не пречи, а оказва помощ с цел да се вземат верни решения.

          И най-после, в случай че българският жител посредством своя избор реши да възпроизведе още веднъж сходна политическа картина, уповавам се уроците да са научени.

          Едва ли, само че се надявам.

          И по тази причина по никакъв начин не бих желала да бъда в обувките на този, който ще „ прави ” акцията на положителните сили… тъй като от време на време думите не стигат да за се формулират мислите.

          И тъй като, който доста пъти повтори неистина, най-после става като лъжливото овчарче….

          Пардон, това не се учи в Харвард.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР