От Фейсбук профила на депутата от ГЕРБ Любен ДиловХристос възкръсна! 

...
От Фейсбук профила на депутата от ГЕРБ Любен ДиловХристос възкръсна! 
Коментари Харесай

Прегледайте написаното и изреченото от вас и се помолете тъй да бъдете простени, както вие сте прощавали

От Facebook профила на депутата от ГЕРБ Любен Дилов

Христос възкръсна!  Намирам особена символика в днешния 16 април, тъй като ликуващият зов " Де ти е, Смърте, жилото " съответствува с съвсем кръглата годишнина от 16 април 1925 година. Атентатът в " Света Неделя ".

Ден противоположен на Възкресението. Връх на политическия гнет в България и еманация на непримиримата ненавист на едни българи по отношение на други българи. Тогава е било Велики четвъртък, денят на измяната.

На самия 16 април е имало три погребения на жертви на политическото принуждение, а в катедралния храм умират 213 души, измежду тях доста герои от войните, публични фигури, дами, деца... Над 500 са ранените. Последвалият бял и червен гнет отваря рани, които 100 години по-късно към момента мъчно лекуваме...

Българските Велики дни и пристрастеностите (мъките) български!  Много можем да сторим и доста можем да изправим с религия в Спасителя. И първата крачка е да разберем, че тези страдания сами сме си предизвикали. Не са от нашественици, не са от велики или секрети сили. Не.

Едни българи са го създали на други българи. И в случай че " истината ще ни направи свободни ", разбирането и прошката ще ни създадат мъдри. В Символ веруюто се споделя: " и елементарни нам греховете ни, така както и ние прощаваме на ближните си... ".

Това може да е изцеляващо, само че може да е и извънредно проклинание. Политици и всички, потънали в пяната на следващата българска свада: прегледайте написаното и изреченото от вас и се помолете така да бъдете простени, както вие сте прощавали.

П.П.

Избрах целувката на Юда, тъй като не разпнатият Христос, а тя е най-важната за нас през днешния ден картина. Светло Възкресение и  популярност във висините Богу, и на земята мир, и сред индивидите снизхождение!



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР