От Фейсбук профила на Дарина КолеваНай-лесно е да жертваш пешките.

...
От Фейсбук профила на Дарина КолеваНай-лесно е да жертваш пешките.
Коментари Харесай

Дарина Колева: Лесно е да жертваш пешките за скъпия ток, но над тях стои Министерството на енергетиката

От Facebook профила на Дарина Колева

Най-лесно е да жертваш пешките. Министерство на вътрешните работи предава на Прокуратурата скъпия ток. Дотук -дори чудесно, въпреки и позакъсняло. Но по-надолу в известието четем какъв брой отговорни са Топлоелектрическа централа Марица Изток 2 и по какъв начин тъй като не са разпалили и другите блокове, има съображение за обусновано съмнение за виновност на управлението за пропуснати изгоди.

Ама над управлението над Топлоелектрическа централа 2 не стои ли БЕХ? Над БЕХ не стои ли Принципалът Министерство на енергетиката? И къде в цялата тази обстановка е ЕСО, на тях кой тъкмо им подрежда какъв брой блокове и от коя централа да се разпалят?!? И в случай че ЕСО е одобрило разпалването, а един министър, да речем, е бил срещу в енергийната система на страната да се включат още три блока на ТЕЦ-а, за какво отговорно да е единствено управлението на централата? И отговорно ли е въобще? Ситуацията, която се преглежда е за минал интервал -2021 година. Ако Министерство на вътрешните работи не се сеща, мога да напомня кой е бил министър. И кой е бил заместник-министър, също.

Те, по този начин -тактиката е да паднат пешките. Не всяка партия шах, в която играчът ги жертва, свършва с победа.

А, да - от цялата тази обстановка има мотив и за признателност към Министерство на вътрешните работи -разследващите са прозрели, че колкото по-голямо е натоварването на ТЕЦ-а, толкоз по-добра е цената на борсата. За това -браво -защото има енергийни специалисти, които още не са съумели да го прозрат…
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР