От Фейсбук профила на бизнес дамата Мариела НорделПолучих покана за

...
От Фейсбук профила на бизнес дамата Мариела НорделПолучих покана за
Коментари Харесай

Мариела Нордел: Каня колегите ми шведи у дома на парти. На другия ден получих сметките за такситата…

От Facebook профила на бизнес дамата Мариела Нордел

Получих покана за 50 годишнина в Стокхолм, към 200 индивида сме поканени и нали шведите са си гьон сурати, а и в този момент рецесията е съвършеното опрощение, в поканата пишеше:

" Еди по кое време си, в еди кой си ресторант и тъй като ще сте към 200 души, не може да очаквате да ви заплащам на всичките вечерята, през първия час ще има по чаша вино за сметка на юбиляра, по-късно може да останете още 2 часа, в случай че желаете нещо да си поръчвате за ядене/пиене, само че вие ще си го платите. И не желая дарове, щот къщата ми е цялостна, и без това  с нелепости, само че желая пътешестване до Аржентина, по този начин, че това ще ми е подаръка за юбилея! Cледва банкова сметка и РСВП! "

Наскоро едно младо момче ми разправи по какъв начин се правели купоните при холандците. Негов другар го поканил на празненство с общителното: " носи си ястие и пиянство! ". На въпроса какво тогава обезпечава домакинът, отговорът бил, " по какъв начин какво - терен! ".

Испанците имат един лаф - само че те агас ал суеко (не ми се прави на швед). Преди да ги опозная ги имах за благи, толерантни хорица, леко свенливи, много възпитани, малко нерешителни, само че никога не и нахални.

Друг случай - поканвам сътрудниците ми шведи вкъщи на празненство. На другия ден, дружно с благодарствените картички, получих и фактурите за сметките за такситата, с които са пристигнали вкъщи....

Кое е по-добро - да си неприкрит тъпанар, като дъчовете или прикрита, възпитана гадина по шведски?


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР