От февруари насам пътят до село Кладница е затворен заради

...
От февруари насам пътят до село Кладница е затворен заради
Коментари Харесай

От февруари насам пътят до село Кладница е затворен заради свлачища

От февруари насам пътят до село Кладница е затворен поради свлачища. Заради това жителите на селото са принудени да употребяват различен маршрут през вилно населено място, който също е в много неприятно положение, оповестяват недоволни жители. Обиколният път е в доста неприятно положение. Жители на селото разясниха, че пътят до Драгичево е в това положение, дупките са огромни, необятни и дълбоки, и положението на пътя е такова от месеци. Кметът на селото Васил Мирчев изясни, че през февруари заради свлачище основният път от републиканската пътна мрежа Драгичево - Рударци - Кладница е затворен след рехабилитация.

В Кладница живеят към този момент над 2000 души. Като сложим и целия трафик - туристи, събота и неделя... Хората са се събрали тук и аз като представител на тези хора, ние към този момент не молим, ние към този момент не желаеме, а настояваме, тъй като обстановката излиза в действителност отвън надзор, сподели Мирчев.

Жителите са подготвили следващо писмо с подписи, като са подготвени и на гражданско непокорство.

Защо се бави ремонтът на това свлачище? 98-а година са записали тези свлачища. Защо не беше планувано, инвестиция за 6 милиона лв., може би и повече, да не бъдат укрепени тези сектори, ясно е, че това е свлачище, че това е главният път, че сме в планината. Този път след време ще стане непристъпен, сподели още кметът.

Директорът на ОПУ-Перник инж. Емилия Ваклинова сподели, че свлачището се е появило през февруари, когато свлачища имаше и на други места в страната.

Ремонтът на републиканския път към момента не е приключен. Обектът не е въведен в употреба. В момента са направени плановите изследвания и стартира построяването на пилотно-анкерна система в сектора на свлачището. Подписано е съглашение сред община Перник и АПИ за ремонт на общинския път. В момента се прави план за ремонт, изпратено е задание до Агенцията за незабавни, неотложни действия, които ще започват тези дни, за ремонт на неприятните сектори и огромните пропадания, добави инж. Ваклинова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР