От февруари 2022 г. насам глобалното отдръпване от щатския долар

...
От февруари 2022 г. насам глобалното отдръпване от щатския долар
Коментари Харесай

Положението на долара е по-критично, отколкото изглежда

От февруари 2022 година насам световното оттегляне от щатския $ се е нараснало десетократно спрямо предходните 15 години, както съобщи Стивън Джен, основен изпълнителен шеф на Eurizon SLJ Capital Limited.

Според някогашния икономист в Международния валутен фонд и Morgan Stanley множеството анализатори не съумяват да разпознаят тази наклонност, защото правят оценка номиналната стойност на доларовите активи на централните банки въз основа на данни на МВФ.

“ “, изясни Джен.

Той твърди ощe, че основното събитие е решението на Вашингтон да замрази доларовите запаси на Русия след началото на военната интервенция на Москва в Украйна.

“ “, означи той, като акцентира, че притежаването на запаси в щатски долари в миналото се е смятало за изцяло несъмнено до този фрапантен ход. Освен това Джен разясни, че страните от БРИКС от ден на ден изследват други възможности на зелените пари.

Според икономиста, след основаването на групата на БРИКС с нововъзникващи стопански системи, то икономическата мощност на съюза се е нараснала неведнъж и ще продължи, защото Иран, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Аржентина, Египет и Етиопия ще се причислят публично към групата през януари 2024 година

Източник

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР