От ферма за овце до ромска сватба, двете посещения на

...
От ферма за овце до ромска сватба, двете посещения на
Коментари Харесай

Посещенията на Чарлз у нас през 1998 г. и 2003 г.: От ферма за овце до ромска сватба

От плантация за овце до ромска женитба, двете визити на принц Чарлз в България през 1998 и 2003 г. 

 

“1998 година по покана на президента Петър Стоянов принц Чарлз пристигна в България, като беше избран екип, който да го охраняват. Този екип беше от най-големите експерти в НСО - полковник Георги Даскалов, полковник Тодор Станишев, водач на бронирания автомобил и полковник Драгомир Маринов, шеф на авангарда ”, сподели в предаването “Тази заран ” ген. Димитър Владимиров, някогашен шеф на НСО, отговарял за защитата на Чарлз при двете му визити у нас. 

Той изясни, че задачата им е била да обезпечат сигурността. 
 
При първото посещаване, според програмата на президента Стоянов имаше в диалог на четири очи в Бояна. В салона, където се организираше срещата, имаше пиано – едно момиче се грижеше за музикалния декор. В един миг обаче то засвири “All You Need Is Love ” на Бийтълс, Петър Стоянов стартира да пее, принцът известно време се ослушваше и ненадейно влезе в дует. Според протокола на кралския двор сходно държание било неприемливо, споделя Евгений Тодоров.

 

След това в програмата е включено посещаване на Боянската черква, на болничното заведение “Царица Йоанна ”, където принц Чарлз дарил 10 коли за спешна помощ, добави Владимиров. 

 

По думите му едно такова посещаване попада във втора група, където е вероятен атентат.  

 

“Имаше и второ посещаване 2003 година по покана на президента Георги Първанов. Тогава още веднъж бе охраняван от същия екип ”, добави той. 
 
Според него принц Чарлс е бил доста ерудиран човек, който се държи доста благосклонно към хората, които познава и които дават отговор за неговата сигурност. 

 

“Спомням си, когато в земеделско екологичния център към Селскостопанската академия в Пловдив, той посети една плантация, в която има овце. Те се охраняваха с ток, без овчар. Той застана с лице към овцете, а през това време публицистите скочиха през оградата и отиваха против него. Той се засмя и сподели - просто трябваше да си заменяем местата, аз трябваше да отида на вашето място, за да може да ме снимате в лице ”, описа Владимиров.  

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР