От Федерацията на синдикатите в здравеопазването (ФСЗ) към КНСБ настояват

...
От Федерацията на синдикатите в здравеопазването (ФСЗ) към КНСБ настояват
Коментари Харесай

Здравните синдикати искат отделен фонд за общинските болници

От Федерацията на синдикатите в опазването на здравето (ФСЗ) към КНСБ упорстват да бъде основан фонд за подкрепяне на публичните лечебни заведения , оповестиха от КНСБ.

От КНСБ оферират фондът да бъде част от Националната здравна карта. Искат също лечебните заведения да бъдат извадени от Търговския закон.

Исканията на Федерацията на синдикатите в опазването на здравето към КНСБ са разказани в позиция за положението на общинските лечебни заведения на изпълнителния й комитет .

 Общинските лечебни заведения съдят НЗОК
Общинските лечебни заведения съдят НЗОК

Делата ще се завеждат за възобновяване на надлимитната активност

От ФСЗ упорстват за по-високи цени на най-масовите клинични пътеки . " Призоваваме за незабавни ограничения за избавяне на общинските лечебни заведения. Призоваваме синдикалните членове на Федерация на синдикатите в опазването на здравето при положение на образуване на протестни дейности да вземат ефективно присъединяване ", приключва писмото на здравните експерти.

Според синдикалната организация отговорностите в здравния бранш са над 500 млн. лв. . Само 100 млн. лева от задълженията са на общински лечебни заведения.
На процедура огромна част от 121 лечебни заведения са в механически банкрут . Техни притежатели са общините, а те постоянно нямат средства, а и не желаят да ги закриват, означават медиците в откритото си писмо.

 Общинските лечебни заведения съдят НЗОК
Общинските лечебни заведения съдят НЗОК

Делата ще се завеждат за възобновяване на надлимитната активност

" През последните години лечебните заведения са принудени да работят по най-масовите и ниско платени клинични пътеки , чиято стойност не е обновена от единадесет години. За сметка на това през тях минават една пета от пациентите, разноските порастват, има дефицит на лекари и сестри . Освен това общинските лечебни заведения имат наложени предели от здравната каса и не получават парите си за тези, които са приели над лимита ", се споделя в обръщението.

Общинските лечебни заведения са нужни. Ако бъдат затворени, това би лишило от здравни грижи към 2 милиона български жители , като огромна част от тях са с ниски приходи.

 Кирил Ананиев да приготви нова методика за финансиране на общинските лечебни заведения Обновена
Кирил Ананиев да приготви нова методика за финансиране на общинските лечебни заведения

До 3 месеца приготвят идея за излекуване на лечебниците

Затварянето на общинските лечебни заведения би обезлюдило цели региони. Така ще се задълбочи демографската рецесия , се споделя още в позицията на ФСЗ.

Изваждането на лечебните заведения от Търговския закон и приемане на характерен Закон за регистрацията и финансирането на лечебните заведения за болнична помощ е другото главно гледище на здравния профсъюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР