От Федералната служба за сигурност в Санкт Петербург арестуваха седмина,

...
От Федералната служба за сигурност в Санкт Петербург арестуваха седмина,
Коментари Харесай

ФСБ арестуваха седмина, подготвяли терористични актове в Санкт Петербург

От Федералната работа за сигурност в Санкт Петербург арестуваха седмина, подготвяли терористичен акт в съветския град. Това оповестиха от Федералната работа за сигурност (ФСБ), представени от ТАСС.

" Федералната работа за сигурност след извършени оперативно разяснителни мероприятия в Санкт Петербург пресече противозаконна активност на тайна клетка поддръжници на интернационалната терористична организация " Ислямска страна ", се споделя в известието от силите за сигурност.

В документа се отбелязва, че терористичната клетка е ръководена от чужбина посредством Telegram.

Те са възнамерявали на 16 декември да извършат терористични атове на камикадзета в едно от паметните институции, а по този начин също и да убият жители посредством самоделни взривни устройства в местата, където има доста хора.

В известието се споделя, че е конфискувано доста количество взривни субстанции, съставни елементи на самоделни взривни устройства, автоматизирано оръжие, муниции, екстремистка литература.

Съобщава се и за унищожена лаборатория за подготовка на взривни устройства.

По информация на РИА Новости по-рано шефът на ФСБ Александър Бортников съобщи, че през 2017 са предотвратени 18 огромни терористични акта. Спецслужбите са разрушили терористична клетка, в която са влизали родени в Централна Азия. Те са възнамерявали да извършат нахлуване по време на новогодишните празници в Москва. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР