От Fast X – франчайзът на Бързи и яростни до

...
От Fast X – франчайзът на Бързи и яростни до
Коментари Харесай

От Бързи и яростни до Малката русалка: 10 филма за гледане през май

От Fast X – франчайзът на " Бързи и гневни " до " Малката нимфа " и " Пазители на галактиката Vol 3 " - BBC разгласява ранглиста с филмовите министър председатели през май, които не би трябвало да пропущаме.

Reality

В един съботен следобяд през юни 2017 година двама сътрудници на ФБР посещават дома в Джорджия на Риалити Уинър, 25-годишна служителка на американското разузнаване, която е изнесла конфиденциален държавен документ за съветска интервенция в президентските избори.

Разпитът е записан, а драматургът Тина Сатър употребява стенограмата като сюжет за фамозната пиеса " Is This a Room ". Сега я трансформира в завладяваща камерна пиеса с присъединяване на Сидни Суини в ролята на Уинър.

Заглавието Reality има двойно значение. Това е първото име на Уинър, само че също по този начин е намек, че филмът е толкоз непосредствен до действителността, колкото всяка една драма може да бъде.

Премиерата на лентата в Съединени американски щати е на 29 май.

What's love got to do with it?

Без връзка с биографичния филм за Тина Търнър от 1993 година " What's love got to do with it? " е сантиментална комедия в традициите на Ричард Къртис, само че с междукултурна устременост: сценаристката Джемайма Хан е била омъжена за Имран Хан, някогашния министър-председател на Пакистан, тъй че знае доста за връзките, които преодоляват културните и религиозните разлики.

Лили Джеймс и Шазад Латиф са в функциите на Зоуи и Казим, които са другари от детството си. Когато Казим разкрива, че пътува до Лахор, с цел да се ожени за жена от Пакистан, която в никакъв случай не е виждал, Зоуи взема решение да направи документален филм за неговия организиран или " подкрепят " брак. Но дали по пътя ще осъзнае, че би предпочела да се омъжи за самия него?

" Филмът е прелестен за гледане, с помощта на занимателните реплики и забавните осъществявания ", споделя Мохамед Захир от BBC Culture. " Той съумява да се вмести в познатите рамки на жанра, само че въпреки всичко внася нещо неповторимо за феновете. "

Лентата излиза по кината в Съединени американски щати на 5 май.

You hurt my feelings

Бет и Дон са щастлива двойка. Той е терапевт, а тя е публицист и работи интензивно върху дебютния си разказ, срещайки опора в Дон.

Но тогава идва най-голямото изменничество: Бет чува да признава, че не е почитател на стила й на писане.

" Майсторски обрисуваните персонажи на кино лентата показват с огромна обич методите, по които крием истината един от различен, когато се обичаме. Филмът е сърдечен, разтърсващ и занимателен по всички най-хубави способи. ", споделят критиците.

Филмът излиза по кината в Съединени американски щати на 26 май.

Master gardener

Като сценарист на " Шофьор на такси " и сценарист и режисьор на " Американски жиголо ", Пол Шрейдър е експерт в тежките трилъри за " самотния човек " – антигерой, чиято натрапчиво затворена в себе си персона крие буре с барут от болежка и принуждение.

Затова не е изненада, че самотният човек в Master gardener се занимава с освен това от подкастряне на рози.

Градинарят, който се грижи за територията на имение, благосъстоятелност на богата вдовица (Сигърни Уивър), наподобява предан на работата си.

Но когато вдовицата го моли да образова нейната внучка, от дълго време заровеното му незаконно минало избуява през почвата.

Филмът излиза по кината на 19 май в Съединени американски щати и на 26 май в Обединеното кралство и Ирландия.



Hypnotic

Нищо не е такова, каквото наподобява в " Hypnotic ", вълнуващ таен трилър от Робърт Родригес.

Бен Афлек е в ролята на полицейски детектив, напълно захласнат от изгубването на щерка си. Той проверява поредност от банкови кражби, когато тайнствена жена му споделя за " хипнотици ": хора, които имат силата да накарат другите да имат вяра и да вършат всичко, което желаят, като произнесат едно-единствено изречение.

" Взимайки си образец от " Матрицата ", " Без граници " и " Мементо " – тази комбинация от специфични резултати и режисьорска досетливост слага Афлек в занимателна позиция, а леко нацупената звезда към момента има харизмата на решен на всичко човек, с цел да се оправи ", написа Питър Дебрюж във Variety.

" Да си в крайник с времето е като да тренираш във фитнес зала, където гравитацията непрестанно се трансформира. Точно когато нещата стартират да стават тежки, подът пада отдолу под теб. ", добавя критикът.

Филмът излиза на 11 май в Австралия, 12 май в Съединени американски щати и 26 май в Обединеното кралство.

Still: A Michael J Fox Movie

В " Завръщане в бъдещето " и другите си шлагери от 80-те години Майкъл Джей Фокс въплъщава младежка жизнеспособност, само че артистът е диагностициран с заболяването на Паркинсон, когато е единствено на 29 години.

След като седем години крие болестта си, през 1998 година той го афишира обществено и от този момент води акция за повишение на осведомеността и разбирането на заболяването. Фокс споделя тази история със личните си думи във " Все още " - документален филм, който съчетава изявленията с домашни филми, фрагменти от професионалните му заглавия и възстановки на основни моменти от кариерата му.

Режисьорът Дейвис Гугенхайм ( " Неудобната истина " ) " предава историята на живота на артиста както остроумно, по този начин и с изключителна сензитивност ", споделя Торис Лафли в AV Club. " Still " е творба на овластяване и съпричастност, празник на живота на Фокс като артист и човеколюбец... Това са прелестни неща. "

Лентата излиза на 12 май на Apple TV+

Guardians of the Galaxy Vol 3

Изминаха шест години, откогато излезе вторият филм на Marvel " Пазители на галактиката ". През 2018 година студиото уволни след скандал сценариста и режисьор Джеймс Гън. Няколко месеца по-късно го нае още веднъж, само че по това време Гън беше ангажиран с работата по " Отряд самоубийци " за съперниците на Marvel - DC, откъдето идва и огромното закъснение.

Все отново, Звездният стопанин (Крис Прат), Гамора (Зоуи Салдана), Ракетата (Брадли Купър), Дракс (Дейв Баутиста) и приятелите им най-сетне се завръщат за още междузвездни инциденти - и този път се изправят против Върховния еволюционер.

Това обаче евентуално ще бъде последното премеждие на Пазителите, откакто Гън към този момент е подписал контракт да следи всички филми на DC и да режисира новия римейк на Супермен.

Световната премиера на лентата е на 5 май.

The Little Mermaid

Тъмнокожата актриса Хали Бейли влиза в ролята на Малката нимфа. Режисьорът Роб Маршал ( " Чикаго ", " Мери Попинз се завръща " ) твърди, че неговата версия на " Малката нимфа " е прогресивна и в други връзки.

" Героинята се връща към Ханс Кристиан Андерсен от различен век ", споделя той пред Ник Романо в EW, " само че в това време, даже през 1989 година, тя се усеща като доста съвременна жена, някой, който вижда живота си по друг метод от всички в близост и отива да сбъдне фантазията си. "  Русалката и принцът " в действителност учат света да се отърси от предразсъдъците и да унищожи бариерите ".

Филмът излиза по кината в целия свят на 24 май.

Fast X

Десетият филм от поредицата, или 11-ият, в случай че включим " Бързи и гневни показва: Хобс и Шоу " ), обгръща сюжети от научнофантастични блокбъстъри с присъединяване на някои от най-големите имена в Холивуд.

Новите попълнения този път са Джейсън Момоа в ролята на отмъстителния наследник на наркобарон, погубен в " Бързи пет " (2011); Рита Морено като бабата на Дом (Вин Дизел); Мия (Джордана Брустър) и Бри Ларсън като техен контакт в тайните служби.

Fast X е колкото екшън, толкоз и артисти, споделя режисьорът на кино лентата Луис Летерие пред Esquire Middle East.

" Те се изстреляха в Космоса в номер 9 и си споделих: " Добре... няма метод да надмина това ". Но това, което мога да направя, е да върша неща, които в никакъв случай преди не сме правили на процедура, като да вземем за пример да въргалям еднотонна бомба - същинска еднотонна железна топка - по улиците на Рим и да се надявам да не разруша Колизеума. ", споделя режисьорът.

Световната премиера на лентата е на 17 май.

The Eight mountains

Осемте планини са девствени, идилични и спиращи дъха. Някои от тях са в Хималаите, само че множеството са в италианските Алпи, където Пиетро (Лука Маринели), градско момче от Торино, се сприятелява с Бруно (Алесандро Борги), единственото дете, останало в отдалечено селско село. Адаптирана по награждавания разказ на Паоло Когети, впечатляващата живописна драма на Шарлот Вандермерш и Феликс ван Грьонинген е деликатна хроника на тяхното другарство през десетилетията.

" Това е филм, който схваща какъв брой сме свързани с физическото и психическото пространство на детството - споделя Джъстин Чанг в " Лос Анджелис Таймс ", - по какъв начин фамилиите и традициите, с които са ни отгледали, могат да бъдат както възпитателни, по този начин и ограничаващи. Повече от всичко друго, филмът вдъхва живот на един малко виждан свят с съвсем осезаема физическа мощ. "

Филмът излиза по кината на 5 май в Япония, на 12 май в Обединеното кралство и Ирландия, и на 19 май в Испания и Финландия.



 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР