От Facebook се извиниха, след като наскоро цензурираха изображението на

...
От Facebook се извиниха, след като наскоро цензурираха изображението на
Коментари Харесай

Facebook се извини след цензурирането на Вилендорфската Венера

От Фейсбук се извиниха, откакто неотдавна цензурираха изображението на Вилендорфската Венера, дрънкулка от палеолита на 30 хиляди години.

„ Извиняваме се за позволената неточност ", оповестиха от обществената мрежа.

Статуетката, изобразяваща гола женска фигура с обилни форми, е открита в австрийското населено място Вилендорф при започване на 20-и век. Става въпрос за най-популярното в света праисторическо изображение на жена, разясниха от музея.

Фейсбук обаче отстрани изображението от обръщение, постнато в края на декември м.г. от активистката в региона на италианското изкуство Лаура Гианда. С това бе доказана информация на профилираното издание „ Арт нюзпейпър”.

„ Смятаме, че археологическа находка и по-специално сходна икона не би трябвало да бъде неразрешена във Фейсбук, както и което да е друго произведение на изкуството ", означиха от музея.

„ Няма никаква причина Природонаучният музей във Виена да покрие с нещо Вилендорфската Венера и да скрие голотата й, без значение дали в пространствата му или в обществените мрежи ", възнегодува шефът му Кристиан Кьоберл. Той увери, че не е чул някой да е бил скандализиран, когато видял творбата.

És una vergonya com la societat actual deriva cap a un puritanisme mai vist en temps pretèrits. #VenusdeWillendorf @facebook #Facebook #censura #censorship pic.twitter.com/rd4E2tg2CR
— Xavier Boronat (@xboronat) March 1, 2018
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР