От Европейската асоциация на клубовете дадоха зелена светлина за започване

...
От Европейската асоциация на клубовете дадоха зелена светлина за започване
Коментари Харесай

От ЕСА са съгласни за промяна на формата на клубните турнири

От Европейската асоциация на клубовете дадоха зелена светлина за започване на договаряния за смяна на формата на клубните шампионати на Стария континент, оповестяват от Левски. " Сините " са членове на ЕСА.
 Изгоненият Полачек: В Левски като че ли бях на кастинг
Промените ще бъдат няколко - нов формат на Шампионската лига, организирането на трети континентален шампионат и напълно нов правилник за международната клубна купа. Последното предложение се оказа недопустимо за членовете на ЕСА, като новият формат няма да влезе в действие през идващите четири години.

Ето какво оповестиха в уеб страницата на Левски:

" Eвропейската асоциация на клубовете, известна с акронима ЕСА, част от която е и ПФК Левски, даде зелена светлина за започване на договаряния по смяна на формата на клубните шампионати.

Срещата на най-високо равнище сред клубовете се организира в Амстердам, а президентът на Ювентус - Андреа Аниели, в ролята на президент на ЕСА, разгласи взетите решения на срещата.

Той изрази вяра, че напълно скоро ще има и изясненост по отношение на новия формат на Шампионската лига.

Президентът на Ювентус изрази предпочитание шампионатът да бъде отворен за всички, а да не бъде затворена Суперлига, каквито бяха първичните хрумвания. Той отхвърли и информациите, че на този стадий е допустимо мачовете от новата Суперлига да се играят през уикендите.

Аниели даде да се разбере, че позициите на Европейската асоциация на клубовете са доста покрай позициите на УЕФА, чийто президент Александър Чеферин участва на срещата.

В Амстердам клубовете разискаха и основаването на трети континентален шампионат - Лига Европа 2, както и смяната на Шампионската лига, която би трябвало да влезе в действие от 2024 година.

`Приоритетът е да се поддържа система, в която присъединяване е отворено за всички, като се мисли за световния напредък на европейския футбол`, разяснява Аниели.

Тепърва следва двете страни да навлязат в по-сериозна конкретика за формата на новата Шампионска лига, само че не е изключено тя да бъде формирана от две дивизии. Първата се чака да бъде формирана от 24 тима и да има изпадащи, с цел да се поддържа интереса към новата Суперлига ", пишат от клуба.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР