От Ева Матюс(Ройтерс) - AstraZeneca отменя две късни изпитания на

...
От Ева Матюс(Ройтерс) - AstraZeneca отменя две късни изпитания на
Коментари Харесай

AstraZeneca отменя две изпитания на късен етап на калиево лекарство

От Ева Матюс

(Ройтерс) - AstraZeneca анулира две късни тествания на евентуалните изгоди от своето лекарство за понижаване на калия Lokelma при лекуване на хронично положение, наречено хиперкалиемия, при хора с разнообразни сърдечни и бъбречни болести.

„ Решението за преустановяване на изпитванията не се дължи на опасения за сигурността и позитивната полза-риск на Lokelma не се трансформира в утвърждения индикация “, сподели AstraZeneca в изказване в петък.

Хиперкалиемията (HK) се характеризира с високи равнища на калий в кръвта и съставлява забележителен риск от сърдечен арест.

Lokelma на AstraZeneca, който обезпечава бързо понижаване на калия и резистентен надзор на минерала, е утвърден за лекуване на по-широка популация от пациенти с HK в 56 страни по света, в това число Съединени американски щати, Европейски Съюз и Китай.

Англо-шведският drugmaker съобщи, че е отменил двете изпитвания, които бяха известни като STABILIZE-CKD и DIALIZE-Outcomes Phase III доказателства, надлежно заради доста увеличените с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР