От Естония и Източна Европа като цяло идват множество истории

...
От Естония и Източна Европа като цяло идват множество истории
Коментари Харесай

Защо естонските стартъпи са сочени за пример

От Естония и Източна Европа като цяло идват голям брой истории за триумфи от стартъп промишлеността. Но стартъп компаниите в Естония постоянно имат усложнения с маркетинга и продажбите. Как се преодоляват тези компликации? 

Темата разяснява в американското издание Entrepreneur.com създателят От Йоги. Ето какво написа той:

От Skype до Starship Technologies, Transferwise и моята компания Weekdone, доста компании от Източна Европа станаха известни в Съединените щати и по света. И до момента в който те наподобяват като типичен сполучливи стартъпи, каквито виждаме всяка година в Силициевата котловина в Съединени американски щати, в действителност не са. 

Да създадеш резистентен артикул в " предградията " на Западния свят е доста по-трудно и по-малко евентуално, в сравнение с да го направиш в Америка, в центъра на нововъведенията. Не приказвам за работата, която е нужна, с цел да откриеш вложители, които да те подкрепят да стартираш, а по-скоро за това какъв брой е мъчно да продаваш и маркетираш марката си в световен мащаб, до момента в който си на хиляди километри от своите клиенти и водачите на мнение, които ще подтикват продажбите ти. 

В продължение на 3 години ръководих маркетинга на нашата компания Weekdone, основана в Талин, Естония , и работих да популяризирам известието ни до евентуални клиенти в Щатите и по света. Предизвикателствата, пред които се изправих, може да наподобяват странни на доста мои сътрудници, които работят, да кажем, в Ню Йорк или Лондон. Но те са мъчителната реалност за всеки местен маркетолог, с който съм разговарял. Например: 

Има прекомерно дребен наличен пазар на маркетингови и търговски гении в региона на технологиите.  

Едно от нещата, които нормално не описвам, е какъв брой е мъчно да намериш умел SaaS (software-as-a-service) търговец и маркетолог - мъчно беше за мен, до момента в който работих с екипа си в Естония. 

За разлика от в Щатите, където умствената настройка към продажбите и маркетинга е необятно публикувана, естонците нямат толкоз огромен опит в нея. 

Като локален човек и аз в действителност, когато се причислих към екипа ни преди 3 години, нямах концепция по какъв начин да правя такава работа и разполагах с малко на брой, които да ми оказват помощ. Но създателите на компанията ни имаха опит от Силициевата котловина. Тяхната противоположна връзка и консултациите им ме държаха стимулиран и ми даваха известна убеденост, че съм на прав път. 

Продължава на страница 2.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР