От есента Румъния ще разполага с втората по големина депозитна

...
От есента Румъния ще разполага с втората по големина депозитна
Коментари Харесай

В Румъния ще заработи втората по големина депозитна система за рециклиране в Европа

От есента Румъния ще разполага с втората по величина депозитна система за преработване в Европа, посредством която ще бъдат рециклирани 7 милиарда дози, съобщи в петък министърът на околната среда, водите и горите Мирча Фекет в Клуж, представен от румънската организация Аджерпрес.

„ От 30 ноември в Румъния ще стартира да действа втората по величина депозитна система за преработване в Европа след тази в Германия. Тя ще е в интерес на румънската страна. Ще се оправяме с над седем милиарда дози, PET [пластмаса полиетилентерефталат] или бутилки на година, което е внушителна цифра. Това е план, за който Министерството на околната среда постави доста старания и в който аз персонално вложих душата си, и имам вяра, че тази система ще реши част от казуса “, съобщи министърът.

Той акцентира, че в случай че депозитната система за връщане на опаковки за преработване се оправи с част от екологичния проблем, в случай че акциите за повишение на осведомеността са сполучливи и в случай че кметовете съумеят да се оправят с интегрираните системи за ръководство на отпадъците, финансирани по Оперативната стратегия за огромни инфраструктури (Large Infrastructure Operational Program), Румъния ще е поела в позитивна посока.

Мирча Фекет взе присъединяване в районната конференция „ Рециклиране в Румъния “, отдадена на популяризирането на акцията за разделно събиране на боклуци в град Клуж-Напока.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР