От Ереван – столицата на Армения се завърнаха със своите

...
От Ереван – столицата на Армения се завърнаха със своите
Коментари Харесай

Златните медалисти на арт школа „Колорит“ в конкурса „Здраве 2023“ се завърнаха от церемонията в Ереван

От Ереван – столицата на Армения се завърнаха със своите златни титли Нина Енчева – 13 г.и Ивалина Атанасова – 15 година - възпитанички на арт школа „ Колорит “ – Плевен,съобщи нейният началник Майя Ананиева.



Своите влиятелни награди, те получиха на тържествена гала по време на 9-тия Международен фестивал за рисунки за педиатрични пациенти, проведен от групата „ Здраве и изкуство “ (NEART) в Иран - интернационално обединяване на известни лекари от целия свят с благотворителна цел, да се грижи за психологичното здраве на заболели деца по целия свят посредством изкуство.



Фестивалът се организира годишно в разнообразни страни, на разнообразни континенти.Рисунките на спечелилите вземат участие в изложения, проведени в детски отделения на лечебни заведения по целия свят.



Преди дни изложбата с постери натворбите на наградените деца беше показана в залите на изложба „ Илия Бешков “ – Плевен при откриването на новия креативен сезон на плевенската школа.

Кураторът на интернационалната галерия Майя Ананиева ще я показа ив детски отделения на клиники и лечебни заведения в Плевен и в страната.

През 2023 година в състезанието за рисунка са взели участие деца и младежи до 18 годишна възраст от 20 страни от 5 континента, разпределени в четири възрастови групи.



Нина и Ивалина бяха съпроводени на церемонията от своите фамилии. Те имаха опция дружно да преживеят огромния триумф на своите деца, а също по този начин да се срещнат с хубостта и исторически и културни забележителности на Ереван.

Всяко от наградените деца получи подарък и собствен портрет, нарисуван от ирански художник.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР