От Енерго-про изпратиха коментар във връзка с публикацията на Varna24.bg,

...
От Енерго-про изпратиха коментар във връзка с публикацията на Varna24.bg,
Коментари Харесай

Енерго-про: Промяната в клиентските номера е нормално следствие от смяната на доставчика!

 От Енерго-про изпратиха коментар по отношение на обявата на Varna24.bg , в който варненка споделя изнадата си от прекъсването на електрозахранването в офиса й. Публикуваме позицията на сдружението без редакторска интервенция:

Във връзка обява във вашия новинарски уебсайт със заглавие " “ бихме желали да създадем в допълнение конкретизиране по тематиката.

Промяната в потребителските номера е обикновено разследване от промяната на доставчика, за която клиентите са известени посредством данните за контакт, които са дали и попадат в базата данни на компанията. В уведомленията се показва, че  заради неосъществен избор на снабдител на електрическа сила от страна на клиентите, е осъществено прекачване по длъжностен път към снабдител от последна инстанция. Тези условия са упоменати в ЗИДЗЕ (§15, алинея 5, изр. 2 от Преходни и заключителни разпоредби на ЗИД на ЗЕ (ДВ. бр.57/26.06.2020 г.) по реда на член 104, алинея 2 от Правилата за търговия с електрическа сила. Мрежовото сдружение от Групата ЕНЕРГО-ПРО изпрати съобщение по отношение на смяната до всички наранени от нововъведеното нормативно обвързване клиенти, в което се споделя, че служебно минават на Доставчик от последна инстанция с всички произлизащи от това промени. В допълнение през последната година и половина беше извършена огромна осведомителна акция в медиите и на уеб страниците на компанията. От небитовите клиенти се очакваше да сключат самостоятелни контракти за доставка на електрическа енергия по свободно контрактувани цени в период. 

Към сегашния миг ЕНЕРГО-ПРО Продажби продължава да доставя с електрическа енергия небитовите клиенти, които не направиха своя избор на снабдител на свободен пазар в законоустановения период, само че към този момент в ролята си на Доставчик от последна инстанция. Поради смяната в доставчика небитовите клиенти на ЕНЕРГО-ПРО Продажби в ролята му на ДПИ имат нов потребителски номер, който може да се ревизира на уеб страницата на сдружението:. Модулът за инспекция на новия потребителски номер по остарял потребителски номер е наличен и от секция Електронни услуги на уеб страницата на ЕНЕРГО-ПРО, директно до модула Проверка на сметка. 

Компанията за следващ път припомня, че доставката на електрическа енергия от ДПИ е краткотрайно решение и е належащо компаниите да потърсят оферта за доставяне с електрическа енергия на свободен пазар.

Подробна информация за доставката на електрическа сила за небитовите клиенти след 01.07.2021 година е налична на началната страница на ЕНЕРГО-ПРО Продажби. За спомагателни уточнения по отношение на изискванията на доставка от ДПИ и стъпките за излизане на свободен пазар разполагаем на клиентите са имейл, денонощен телефон 0700 800 61, както и Центровете за обслужване на клиенти (ЦОК) на ЕНЕРГО-ПРО в Североизточна България. При нужда ЦОК ще работят с удължено работно време на местата с клиенти пред офисите след края на работния ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР