От енергийното министерство обявиха, че във ВЕЦ Цанков камък тече

...
От енергийното министерство обявиха, че във ВЕЦ Цанков камък тече
Коментари Харесай

Във ВЕЦ „Цанков камък” тече авариен ремонт

От енергийното министерство оповестиха, че във Водноелектрическа централа „ Цанков камък ” тече спешен ремонт. Това съобщи зам.-министърът Еленко Божков на ексклузивен брифинг.

Обвиненията на Демократична България, че министерството крие повредата,  Еленко Божков дефинира като манипулативни и неточни.

Той изясни, че има повреда, по която е стартирана работа незабавно, съобщи Нова тв.

„ Изключването на 85 мегавата от Водноелектрическа централа „ Цанков камък ” не въздейства на сигурността и целостта на електроенергийната система на България и естественото ползване на електрическа сила в България ”, сподели Божков.

Причината за повредата е отделяне на табла от бързопадащ савак. Това е оборудване, предпазващо генераторите и турбините на централата от разрушение при неочаквана повреда в напорния водопровод, изясни Божков. Долната част на това оборудване се е откъснала заради неприятно осъществяване на времето на плана, сподели още зам.-министърът. По думите му планката, с която е закрепена за главната структура, не дава отговор на условията.

Той изясни, че когато сходни повреди не повлияват на енергийната система на България, те не се оповестяват. „ Обикновено тези повреди се компенсират с вторично или третично контролиране ”, сподели Божков.

По думите му в четвъртък вечерта в 22:30 часа е имало изключване и на 200 мегавата в „ Бобов дол ”, само че то не е повлияло по никакъв метод на системата.

Очаква се ремонтът в „ Цанков камък ” да завърши към 18 ноември.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР