От Ели БерлзонРЕХОВОТ, Израел (Ройтерс) - Джамал Вараки беше сред

...
От Ели БерлзонРЕХОВОТ, Израел (Ройтерс) - Джамал Вараки беше сред
Коментари Харесай

Мюсюлмански спасител казва, че кръвопролитието в израелския кибуц е причинено от омразата на нападателите

От Ели Берлзон

РЕХОВОТ, Израел (Ройтерс) - Джамал Вараки беше измежду първите незабавни спасители, достигнали до кибуца Беери след Хамас въоръжени мъже вилнеят в общността в южен Израел на 7 октомври и гледката на избити фамилии и деца към момента е запечатана в паметта му.

Повече от месец по-късно доброволецът, който първи реагира, остава очевидно покъртен, до момента в който споделя за бързането си до Be'eri с кола за спешна помощ и телата, лежащи по улиците по пътя.

За разлика от множеството чиновници на незабавната помощ, извикани този ден, Warraqi е мохамеданин, израелски арабин. Той откри прекарването си от 7 октомври за надълбоко обезпокоително, само че споделя, че то също по този начин е засилило убеждението му, че хората би трябвало да „ спрат омразата “ и да се научат да живеят дружно.

Warraqi е доброволец за Zaka, неправителствена организация работа за избавяне и възобновяване. Основана през 1995 година, Zaka се състои най-вече от ултрарелигиозни евреи, ангажирани да подсигуряват, че колкото се може повече от човешкото тяло на всяка жертва е заровено в сходство с еврейския закон. Освен това има доброволци християни, друзи и мюсюлмани.

„ Видях фамилии, те бяха избити, доста фамилии “, сподели Вараки пред Ройтерс, застанал до колата за спешна помощ си.

“ Видях татко и майка с три деца, те бяха с вързани ръце нагоре, ръце обратно...като бяха сложени на колене едно пред друго, след което бяха простреляни в главата. "

„ Когато видиш такова нещо... просто започваш да си представяш какво се е случило там, какво, по какъв начин са реагирали, кой е бил погубен пръв, децата или родителите. “

В мирното и зелена общественост Беери, къщите бяха изгорени до основи и фамилиите бяха убити в личните им къщи с грубост, която съгласно Вараки „ няма нищо общо с исляма “.

„ Нашата вяра, като горделив арабски мохамеданин Израелски човек, споделям, че това няма нищо общо с нашата вяра “, сподели Вараки.

Беери беше измежду най-тежко засегнатите общности от нападението на Хамас на 7 октомври, което съгласно израелски публични лица е убито 1200 души, най-вече цивилни, убити в личните си домове, по улиците или на танцов фестивал. Атаката беше най-смъртоносната в 75-годишната история на Израел.

Оцелелите поданици в последна сметка бяха евакуирани и от този момент Израел стартира опустошителна бомбардировка и наземна атака против Хамас в Газа, която умъртви повече от 11 500 души. < /p>

Warraqi сподели, че доста мюсюлмани също са били убити при нападението, припомняйки по какъв начин се е погрижил за две арабски дами, носещи хиджаб, убити от нападателите, и трима арабски водачи на рейс от Източен Йерусалим, които са били простреляни в главата. < /p>

" Това значи, че те (Хамас) не вършат това за страната или за религията, те просто го вършат за омразата ", сподели той.

Warraqi към момента е с вяра, че евреи, араби, християни и мюсюлмани могат да се научат да живеят дружно в Израел, казвайки „ всички сме идентични “.

„ Мисля, че Израел научи през днешния ден по какъв начин да почине дружно. Сега е време да научи по какъв начин да живеем дружно... Трябва да се погрижим за това и би трябвало да спрем омразата и да стартираме да живеем дружно.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР