От екологична гледна точка строителството на АЕЦ Белене не е

...
От екологична гледна точка строителството на АЕЦ Белене не е
Коментари Харесай

Нено Димов: АЕЦ Белене е екологично безопасна

От екологична позиция строителството на АЕЦ " Белене " не е рисково. Това сподели министърът на околната среда и водите Нено Димов по Нова телевизия.

„ Има оценка за въздействието върху околната среда по отношение на плана за АЕЦ „ Белене ". Тя е спазила напълно интернационалното законодателство, в това число българското. От тази позиция сме спазили изцяло процедурата. Имаме всички документи от екологична позиция ", съобщи министърът на околната среда и водите Нено Димов. Относно мястото, където ще бъдат съхранявани отпадъците, по думите му, това е въпрос, който е от компетенциите на Министерството на енергетиката. „ Щом има настояща оценка за въздействието, това значи, че от екологична позиция не е рисково да се построи АЕЦ „ Белене ", съобщи Димов.

Той разяснява и нарастването на екотаксите за дизелови коли над 10 години. „ Промяната, която се прави, е новите коли да бъдат с понижена екотакса. Електромобилитие няма да заплащат. За по-старите ще има нарастване, като то е в границите на към 15%. Това е една от множеството ограничения, които би трябвало да се подхващат в тази посока ", посочи екоминистърът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР