От егоистична гледна точка тази седмица - без БСП в

...
От егоистична гледна точка тази седмица - без БСП в
Коментари Харесай

Цветанов: Комфортно ни е без БСП в парламента, но политика не се прави на инат

От егоистична позиция тази седмица - без Българска социалистическа партия в Народното събрание, за нас беше доста комфортна. Но да приказваме съществено: опозицията би трябвало да отстоява парламентаризма. Те вършат трети опит за излизане от Народно събрание, само че не излизат, а просто не работят, заяви ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Българска национална телевизия.
 Нинова: Кога Българска социалистическа партия ще се върне в Народното събрание? Зависи от ГЕРБ - по кое време ще върне върховенството на закона
В България работи пропорционална изборна система. За първи път преференциите се вкарват от Българска социалистическа партия през 2007 година - с 15% предел. ГЕРБ направи прагът 7%, с цел да има опция за действително пренареждане на листите, изясни Цветанов.

Той акцентира, че в 10 страни членки на Европейски Съюз няма преференции, а в други 5 те важат за националните избори.

Нека да спрем всевъзможни спекулации, че сме лишили изборни права. На никого не сме нарушили конституционното право да избира. Да, фактически променихме позицията си, само че не считам, че това трябва да е укоримо. Ревизирахме позицията си за гласуването на второ четене. В политиката не може да правиш законодателство напук. Това е позицията на Българска социалистическа партия и те го потвърдиха с решението си да излязат от Народното събрание, сподели още Цветанов. 

На въпрос дали в действителност ориста на държавното управление зависи от Движение за права и свободи, той отговори, че тя зависи от всички парламентарни групи. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР