От една страна, разбира се, това, че външният дълг е

...
От една страна, разбира се, това, че външният дълг е
Коментари Харесай

Румен Гечев: Външният дълг не се управлява достатъчно добре

От една страна, несъмнено, това, че външният дълг е под ограничаването от 60% от Брутният вътрешен продукт е добре, разяснява депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев. По думите му обаче, няма от какво да се хвалим с това, че сме в първите три в Европа по невисок дълг - " добре е да се хвалим, в случай че сме в първите три в Европа по витален стандарт, защото самичък по себе си делът на дълга в Брутният вътрешен продукт не значи нищо ", добави Гечев.

Румен Гечев, Българска социалистическа партия: Същият дълг в Брутният вътрешен продукт имат Бангладеш и Демократична република Конго. Много по-нисък дял в Брутният вътрешен продукт имат Екваториална Гвинея, Гватемала, Либерия, Парагвай, Таджикистан и Узбекистан. Тоест на никое място по света макроикономистите не дефинират виталния стандарт като дял на дълга в Брутният вътрешен продукт.
Умните страни си поддържат дълга в границите на рестриктивните мерки, страната вкарва повече запаси в стопанската система посредством обществено частно партньорство и развиват националната си стопанска система.

 Менда Стоянова: Икономика не се ръководи с държавен дълг Менда Стоянова: Икономика не се ръководи с държавен дълг
Ще продължим да понижаваме външния дълг по отношение на Брутният вътрешен продукт. 2020 година се планува той да е 20% от Брутният вътрешен продукт. Ръстът на Брутният вътрешен продукт също способства за рухването на дълга. Интер...

Дългът би трябвало да бъде следен, само че той би трябвало да бъде употребен рационално, счита Гечев. По думите му, значимият въпрос е - защо се употребява дългът.
Румен Гечев, Българска социалистическа партия: Когато страната взима задължения и ги влага посредством пазарни принадлежности дружно с частния бизнес - тогава резултатът е позитивен.
Всичко е въпрос на доза и планове, безапелационен е Гечев. Според него към този момент съвсем 30 години България няма дълготрайна икономическа стратегия за развиване.
Румен Гечев: Много държавни управления и това държавно управление сега не знае какво вършим - къде ни е секторната политика, къде ни е написана в елементи политиката за стимулиране на износа?  България е в топ три на страните с най-нисък външен дълг в Европа България е в топ три на страните с най-нисък външен дълг в Европа
България е на трето място по най-нисък външен дълг в Евросъюза, разгласи министър председателят Бойко Борисов при започване на днешното държавно съвещание. Той се...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР