От една страна казусът с Истанбулската конвенция изглежда като загубени

...
От една страна казусът с Истанбулската конвенция изглежда като загубени
Коментари Харесай

Даниел Смилов: Истанбулската конвенция трябва да бъде ратифицирана



От една страна въпросът с Истанбулската спогодба наподобява като изгубени в превода, тъй като проблемите, които се акцентират не участват в този документ, не могат да бъдат подбудени от него. Той не приказва нито за трети пол, нито за заверка на бракове и така нататък Това посочи политологът Даниел Смилов в изявление за предаването „ Нещо повече “.

Целта на конвенцията е да обезпечи отбрана против принуждение по отношение на дами. От политическа позиция, несъмнено, тази тема се използва и по този начин като виждам се получи много странна коалиция. От една страна хора, които се разказват като консерватори, въпреки това – социалистическата партия. Самата тази странна коалиция, която застава против конвенцията, съгласно мен, демонстрира, че нещо е надълбоко сбъркано, изясни той и добави: Насилието по отношение на дами е огромен проблем освен в България, само че и на доста места по света. Около 30% от дамите са били жертва на принуждение. Така че да се приказва, че това е незначителен проблем е неуместно. /…/ Аз предлагам да бъде утвърдена конвенцията, което би била една естествена цивилизована стъпка.

Политологът Калоян Методиев счита, че Истанбулската спогодба не е тематика, която е значима за България: Погледнете улицата – там са целите - престъпност, приходи, качество на въздуха, нечистотия, демография, корупция и така нататък След като решим тях, можем към този момент да се заемем със половия въпрос. Иначе всичко към тази спогодба ми наподобява на лобизъм от страна на промишлеността за човешки права, поради казуса на няколко индивида и основаването на претовареност на четири-пет фондации, които да съдят страната от тук насетне. Освен това, Съветът на Европа не е Европейски Съюз. Бъркат се надълбоко в България във връзка с двете организации. Нямаме никакъв напън сега да ратифицираме този документ. С сходни акции, съгласно мен, крайното демократично отцепничество тласка България към Евразия и Турция, вредят на европейската концепция, както никой различен сега, тъй като се отключи точно този спор, тези митинги, които отклоняват значителните тематики.

Мненията чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР