От една година Кондьо - легендата на чалгата от 90-те

...
От една година Кондьо - легендата на чалгата от 90-те
Коментари Харесай

Кондьо стана строител в Англия, плаши със съд група „Цинга Манга Фънк”, посегнали на „Доко, Доко”

От една година Кондьо - легендата на чалгата от 90-те години на предишния век, живее в Англия. Изпълнителят на славните части „ Доко, Доко ” и „ Мъни, мъни ” и дуетите с Лия се е преместил зад граница с цялото си семейство.

По време на най-критичните дни поради обстановката с Ковид-19, ромската фамилия избрала да остане зад граница. Заради излизането на Англия от Евросъюза, ромите се тормозили да изоставен Острова, с цел да не би инцидентно да не могат да се върнат след това. Кондьо твърди, че развива собствен бизнес, само че съгласно осведомени работи в строителството. 56-годишният към този момент чалга деец изкарвал много прилични доходи от активността си – над 4000 паунда. Съпругата му пък се препитавала като чистачка и също печелила добре.

Неотдавна музикантът получил оферта от Сливенския спектакъл да направи моноспектакъл за живота си. Той обмисля офертата, само че на този стадий не бил подготвен да зареже уредения си живот в Кралството и да си пристигна в родния Сливен.

Междувременно мзикантите от групата с атрактивно заглавие „ Цинга Манга Фънк ” направиха нова интерпретация на най-големия шлагер на Кондьо „ Доко, Доко ”. За разлика от почитателите на фолка, които са във екстаз от песента, именитият чалга реализатор е гневен. Лежалият в пандиза като сводник ром даже плаши със съд основателите му.
Още щом „ Цинга Манга Фънк ” пуснали парчето в интернет, другари на Кондьо Савов, както се споделя по паспорт артиста, му се обадили, с цел да го поздравят за кавъра. Той го чул и яхнал метлата. „ Доко, Доко ” била авторска ария, само че никой от групата не му се обадил, с цел да го попита може ли да я извърши.

„ Ще ги осъждам! Песента е моя ”,

жалвал се пред сътрудници музиканти ядосаният Кондьо. „ Цинга Манга Фънк ” е в състав вокалистката Ева Перчемлиева, която свири на перкусии, китаристите Ангел Демирев, Петър Миланов и Христо Минчев и барабанистът Кирил Добрев.
Парчето на Кондьо бе измежду най-големите шлагери в чалготеките през 90-те. Според изпълнителите от групата емблематичният шлагер е плод на национално творчество и те са придали на тогавашния шлагер ново, съвременно звучене. Любопитен подробност е, че текста на песента е основан от поетесата Надежда Захариева, вдовица на Дамян П. Дамянов, а впослествие – зам.-министър на културата в държавното управление на тройната коалиция, ръководено от Сергей Станишев. Във видеоклипа към новия вид на „ Доко, Доко ” музикантите са облечени в барокови костюми и с перуки.

През 2006 година Кондьо получи 10-годишна присъда при първичен непоколебим режим и санкция от 100 000 лева Музикантът влезе в бургаския затвор с присъди за трафик на дами и склоняване на малолетна към проституция. Докато бе зад решетките, в родното законодателство се появи корекция в Наказателния кодекс, известна като „ Ванко 1 ”. Тя доста понижи наказванията за склоняване към проституция, в случай че не са свързани с насила към приложимост на опиати. Така 10-годишната присъда на Кондьо се понижи на 3 години и санкция от 8000 лева В пандиза почнал да работи и престоят му бил скъсен с още 3 месеца.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР