От един месец бившият премиер Бойко Борисов се опитва да

...
От един месец бившият премиер Бойко Борисов се опитва да
Коментари Харесай

Как Борисов се обяви за борец срещу руското влияние, което години наред толерираше

От един месец някогашният министър председател Бойко Борисов се пробва да построи версията, че зад всички разкрития за корупционните практики на кабинета му стои дългата ръка на Русия, а повода е битката му с шпионската ѝ мрежа. Тази версия обаче е меко казано надалеч от действителността, в която ГЕРБ не съумя да направи съдружен кабинет и още веднъж разгласи, че " всички са против нас - или сме доста неприятни, или сме най-хубавите ".

" През последните 4 години българското държавно управление постави невиждани старания за разкриването на съветската шпионска мрежа у нас. Вследствие на това бяха изгонени от страната доста шпиони под прикритие като дипломати. Получихме мощна поддръжка за това и от НАТО. Очаквано това ядоса политическите ни съперници ". Това съобщи ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на онлайн среща на върха на ЕНП в четвъртък, представен от партийния пресцентър. Преди месец той сподели и пред младежките си структури, че кадровите промени по върховете на службите са предизвикани от разкритията по шпионския скандал.

Новата обичана мантра

След като ръководителят на Държавна организация " Разузнаване " Атанас Атанасов бе освободен, той също съобщи, че съществена причина за отстраняването му е дългата ръка на Кремъл. Подобен беше и коментарът на освободения от поста ръководител на ДАНС - Димитър Георгиев, откакто двамата се оказаха в дълъг неплатен отпуск, утвърден от някогашния министър председател Бойко Борисов.

И тримата представени нагоре приказват за оповестената на 19 март от прокуратурата интервенция за задържане на общо шестима души по съмнение, че са взели участие в шпионска група, събирала и предавала класифицирана информация на съветското посолство. Сред тях са настоящ боен шпионин, някогашен управителен кадър във военното разузнаване, неговата брачна половинка, която има българско и съветско поданство, началникът на секретната регистратура в Народното събрание, зам.-началникът на бюджетната дирекция в Министерството на защитата и различен настоящ чиновник на МО.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР