От един месец Банско е в пълна мобилизация и набира

...
От един месец Банско е в пълна мобилизация и набира
Коментари Харесай

Банско в пълна мобилизация, за да спаси живота на едно дете

От един месец Банско е в цялостна готовност и набира средства, с цел да избави живота на дребната Мартина Танева. Хората и бизнеса в града се сплотиха и вършат и невъзможното, с цел да поддържат семейството на 3-годишното дете, което се лекува в чужбина.

Историята на дребния ангел е обвързвана с една нелепа случка-на 7 септември 2017 година детето от Банско гълтам желатинова капсула, само че хапчето не попада в хранопровода и момиченцето получава респираторен и сърдечен арест. След реанимация в незабавния център в Разлог, дишането и сърдечната активност са възобновени и детето е превозено по неотложност в Пирогов, в кома. Направеният ядрено-магнитен резонанс демонстрира съществуване на данни за хипоксична енцефалопатия.

Един месец по-късно детето постъпва в болница Аджъбадем, Турция, където се записва хидроцефалия, налагаща неврохирургична интервенция за слагане на вентрикулоперитонеален шънт. Назначена е и физиотерапия.

Лекарите дават вяра за доста възобновяване на Мартина, само че е нужна профилирана интензивна рехабилитация. На 29 ноември детето ще бъде прието в болница в клиника Левинщайн, Израел.

Стойността на едномесечно лекуване е 70 000 лева Средствата за първия месец към този момент са набрани.

Кампанията продължава за набиране на 70 000 лева за втория месец рехабилитация в Израел.

До момента лекуването на Мартина е платено напълно от дарения на положителни хора отворили сърцата си. А те са десетки от Банско, Разлог, Добринище, Благоевград, София. Фирми развързаха обилно кесиите, момче от село Копилово, което също има тежко заболяване подари 15 хиляди лв. за Мартина.

Непрекъснато се провеждат базари, изложения, концерти в Банско и Разлог за набиране на средства.

В акцията интензивно взе участие и кмета на Банско Георги Икономов, който през ден приканва за помощ, самият той оказа помощ с пари, общинския съвет настрана също отпусна средства.

Сега банскалии записаха и дарителски SMS с номер 17 777 с текст DMS MARTINA, отново с вярата да оказват помощ на детето изпаднало в неволя.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР