От един ден представители на “Промяната лансират в медийното пространство

...
От един ден представители на “Промяната лансират в медийното пространство
Коментари Харесай

ПП излъгаха ”майсторски” за казуса “Капитан Андреево”. Уволненият шеф на БАБХ е внесъл съдебната такса /до...

От един ден представители на “Промяната ” стартират в медийното пространство тезата, че шефът на БАБХ Христо Вълчанов не е платил такса към съда от 70 лв. и по този начин делото ще бъде в интерес на отстранената компания за фитосанитарен надзор “Евролаб ”.  От платежно разпореждане се вижда, че освен сумата е платена, само че настрана от това Вълчанов съответно уведомява въпросния съд, че парите са преведени по сметка. 

Според чиновници на Агенцията, офанзивата против Вълчанов и последващото му махане от поста през днешния ден се дължи на мълчешком съглашателство сред земеделския министър Явор Гечев и хора от Политическа партия като някогашния зам.-министър на земеделието Иван Христанов и  ексшефа на БАБХ Христо Даскалов. Твърди се, че офанзивите в действителност се дължат на това, че Вълчанов е отказал да “клекне ” и да извърши по разпореждане публични поръчки и назначения. 

Сигналът, който Политическа партия подадоха през днешния ден в ДАНС против управлението на БАБХ, е единствено част от тази координирана офанзива, уверени са източниците ни. 

Съвсем в стила на Политическа партия, от партията подхванаха като дъвка нежеланието на Нидерландия да спъне България по пътя й за Шенген. Хората на Кирил Петков и Асен Василев се втурнаха да изясняват, че няма да влезем в Шенген, тъй като видите ли, били спрени дейностите им на “Капитан Андреево ”.  

 

Истината, обаче е напълно друга. Нидерландия ни упреква за неналичието на правов ред и господство на закона. Нека напомним, че точно кабинетът “Петков ” и служебния кабинет в този момент отхвърлят да се съобразят с решенията на висшия съд по отношение на проблема БАБХ- “Евролаб ” и да ги приложат в деяние. Това демонстрира на Европа, че една власт, стига да реши, може без каквото и да е съображение да погазва правосъдните решения, както и  да унищожи всеки бизнес и предприемачество. 

Казусът “Капитан Андреево ” се превърна  в дъвка по време на цялата акция на Политическа партия.  Одит на Европейска комисия обаче разкри по безапелационен метод, че схемата на работа, открита от кабинета “Петков ” на границата, е освен е порочна, само че и нездравословна.  Нито едно от изказванията на Политическа партия по отношение на осъществяваните от частната компания инспекциите на плодове и зеленчуци не бе доказано от Министерство на вътрешните работи, ДАНС и прокуратурата. За сметка на това в пуличното пространство се появи информация за персонални ползи на хора от партията да сложат ръка върху този бизнес.

 

.

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР