От две седмици насам се разказват историите на хора, които

...
От две седмици насам се разказват историите на хора, които
Коментари Харесай

Заедно срещу пандемията: Все повече дарители подпомагат борбата с COVID-19

От две седмици насам се описват историите на хора, които във време на тестване отварят сърцата, душите и портфейлите си, с цел да оказват помощ на всички, които са на първа линия на борбата с ковид и по този начин - за всеки един от нас.
За половин месец някои от имената на донорите към този момент се повтарят. А един от тях застана лице в лице с заболяването и оздравя. Кирил Домусчиев прикани да не се оказва помощ единствено в София, а и в провинцията и съобщи, че е подготвен да изкупи цялото количество от лекарството, което е помогнало на него.
От началото на пандемията до момента братя Домусчиеви са дарили над 750 000 лв., проби и лекарства. Освен на болничното заведение в Разград, фамилията – в лицето на техните родители, оказва помощ и на болничното заведение в Ловеч, със 100 000 лв..
Делян Пеевски е дарил три милиона лв. от началото на пандемията.
С още 900 000 лв. се включиха от АЕЦ „ Козлодуй “.
След решението си да подари 900 хиляди лв. на Министерството на здравеопазването, дружно с UNITED GROUP, VIVACOM ще подари първите месечни такси от всички нови абонаменти за общата идея против COVID-19.
Солидарността обхвана всички сектори. Редица бизнеси и съсловни организации взеха решение да оказват помощ с активността, която развиват. На над 300 хиляди лв. възлиза дарението на прокуратурата. Застрахователите от ДЗИ, взаимно със Софийската лекарска гилдия, оповестиха застраховки на медиците.
От началото на изключителното състояние в страната са се записали близо 4000 доброволци, като броят им продължава да пораства. Софтуерната компания Телелинк Бизнес Сървисис Груп направи онлайн указател – dobrovolec.bg.
И анонимно, съпричастността е в ход. Всеки подарява съгласно силите си. И всеки дарен лев за DMS акцията на здравното министерство е от помощ. И вие може да се включите като изпратите SMS с текст DMS SOLIDARNOST на номер 17 777.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР