От две седмици алармирам, че цената на дизела на световните

...
От две седмици алармирам, че цената на дизела на световните
Коментари Харесай

Веселин Марешки: Държавна верига от бензиностанции ще спаси хората, бизнеса и държавата

„ От две седмици сигнализирам, че цената на дизела на международните тържища пада - последните дни е към 40 стотинки на литър, на най-масовия бензин А-95 е към 23-25 стотинки. Не на 100 грама, а на литър! При тази цена обаче в България още има бензиностанции, които го оферират за повече от два лв. за литър. С какви надценки работят те? Тези дни министър председателят Борисов ясно сподели, че отвред излизат популистични оферти да дадем на всички, само че никой не споделя по какъв начин и по каква скица. Ние от ВОЛЯ сме прагматици и имаме решение - държавна верига бензиностанции, която през днешния ден може да поддържа цена на дизела и на бензина към 1,50 лв. за литър. Така ще дадем късмет на народа освен да оцелее, само че и да се развива. Това е план за спасяването на българските жители, бизнеса и страната “.
Това предложение направи от парламентарната естрада Веселин Марешки. Той точни, че ВОЛЯ ще изпрати писма с предлагането си до всички виновни хора в страната – президент, министър председател, омбудсман, общественици, учени и други като чака да чуе какво всеки с власт мисли по тематиката. Марешки сподели, че чака да чуе и гласа на жителите.
Лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на Народно събрание обясни, че при естествени цени на горивата всеки български жител ще получи доста повече от еднократните 40 лв., които страната през днешния ден реши да даде на най-бедните. Марешки изясни по какъв начин при по-евтино гориво ще има по-голямо ползване на артикули и услуги, които надлежно ще станат по-евтини, ще има глътка въздух за бизнеса, който ще дава по-високи заплати, ще има повече бизнес, работа и по-високи налози в хазната, затова и по-високи пенсии, повече пътища и така нататък
„ От две седмици обществено задавам въпроси, а всички гузно мълчат. Има ли далавера в търговията с горивата? Ощетяват ли се българските жители? Убива ли се българският бизнес? Съсипва ли се българската страна? Оставам го на съвестта на всеки един от вас. Ако някой има друго – по какъв начин да има за всеки български жител, по какъв начин да се избави страната – дано го каже. Във всичко друго ние от ВОЛЯ не виждаме смисъл да участваме “, безапелационен бе Марешки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР