От две години насам либералната общност (в измеренията си на

...
От две години насам либералната общност (в измеренията си на
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Докато либерали и консерватори са хванали за гушите, Радев&Co сменят геополитическата ориентация на страната

От две години насам демократичната общественост (в измеренията си на градска десница и млади образовани генерации българи) води безапелационна борба с едно статукво, което се съставлява на първо място от партия ГЕРБ и от Движение за права и свободи. ГЕРБ е народняшка партия от лидерски вид, само че през годините за нея гласоподават и доста хора с по-традиционалистки (за да не кажа консервативни) възгледи вдясно от центъра, които не желаят България да бъде ръководена от наследниците на Българска комунистическа партия и от по-радикални демократични позиции.
Прочетете още
Либералната общественост с цялостно право упреква ГЕРБ за огромната корупция, която се вихри в България. Не може да си управлявал 12 години в стеснен де факто съюз с Движение за права и свободи и да нямаш директна отговорност за систематичната корупция в страната. Привържениците на ГЕРБ с цялостно право упрекват представителите на демократичната общественост – Политическа партия и Демократична България – че провалят ръководството на България през последната повече от една година (ако не броим предната – протестна година) със своя политически съюз с президента Радев, с Българска социалистическа партия и с партията на чалга шоуто, които не разрешават в страната да има обикновено държавно управление и ръководство.

Корумпирана или не – ГЕРБ ръководи, въпреки и със непоклатимост, която е подложена на критика и отхвърляна. Прогресистка или не – демократичната левица взима спорни решения, част от които са съответни и нужни, само че друга част са неуместни и провалящи ръководството. Абсурдна е съдружната ѝ политика, както и метода, по който взима и осъществя поредност от своите решения. Хаосът в ръководството е забележим и не може да се отхвърли.

На фона на кардиналната неотстъпчивост сред демократичната опция и по-консервативното статукво на ГЕРБ, Румен Радев, отпред на проруската – пропутинската общественост от 20-30 на 100 от българите, протегна ръка към цялата власт, с действителни шансове да я трансформира в безспорна власт. Две години последователите на ГЕРБ и много необятни публични пластове отвън обсега на ГЕРБ подлагат на критика либералите за съюза им с Радев, неокомунистите и русофилите.

Снощи демократичната общественост излезе да стачкува против първите стъпки на Румен Радев и неговия кабинет, връщащи България назад в евразийската кошара. Тук бе моментът ГЕРБ и другите, които бяха против неуместния съюз на либерали, русофили и комунисти, тържествуващо да извикат – „ Ние казахме ли ви “! И имат право – споделиха им. Повтаряха им, предупреждаваха ги. Че спомагат посредством Радев на власт да дойдат най-ретроградните путинистки сили в българското общество. Сега либералите сами видяха резултата. И нощес излязоха на площада против Радев. И в този момент какво?

Либералите ще стачкуват против Радев, тези, които бяха против тях – от ГЕРБ и други по-умерени публични пластове, ще тържествуват, какъв брой са били прави, а Радев и решетниковчетата ще употребяват властта в България в интерес на Кремъл. Българското общество – с огромни доближения се дели на три елементи. Първата трета са демократичните последователи на европейския – атлантическия път на България. Втората трета са последователите на ГЕРБ и някои по-традиционалистки пластове в обществото. В своето огромно болшинство те са изрично за европейския и атлантическия път на България. Някои от тях – с огромни забележки, основно по проблеми на полезностите и формалната просвета, заради по-консервативните възгледи, които изповядват. Третата третина са неокомунисти, русофили, неудачници и проруски националисти, мнозина измежду които са срещу Запада и Европа просто ей по този начин, на инат.

Докато първата и втората третина са се вкопчили гуша за гуша, Радев § Со. от ден първи сменя геополитическата ориентировка на страната и хвърля България назад в евразийския Трети свят. Либералите имат законно право да съдят ГЕРБ и предходното статукво за корупция. Привържениците на ГЕРБ и другите нелиберални общности (без русофилските) имат право да съдят Политическа партия и Демократична България за кръвосмесителните им съюзи с Българска социалистическа партия и чалгаджийската клоунада, за хаоса в ръководството и за непросветения радикализъм. И в този момент какво? Двама се карат – третият печели. Кой е третият? Радев и евразийската общественост, благодарение на проруската олигархия в България и Решетников § С-ие в Москва обръщат страната ни назад в кочината!

Ако проевропейски насочените хора в България не си дадат сметка, че различията им са единствено един детайл от по-сложната картина на едно трагично време, в което страната ни е застрашена да падне оттатък границата на цивилизования свят, Радев и русофилската една трета ще свършат своята работа на гробокопачи на самостоятелна и свободна България. Не, не е пресилване – през 1944-та по какъв начин ни изтриха от лицето на Европа… Изборът е наш – на всеки един от нас. Мястото на рационалните, мислещите хора – от която и да е политическа наклонност – през днешния ден е на площада. С афиш „ Долу Радев! “.

Долу проведения опит за пропадане на България и отпращането ѝ назад в евразийската кошара! България – част от Европа. Европа многолика, Европа преживяваща рецесии, Европа – обърната към поредност от трагични избори за самата себе си. Но Европа – бъдеще на европейска България. Мислете бързо! Радев § С-ие работят бързо. Докато се осъзнавате – те към този момент ви лишават от избор!

Не е належащо да се отказвате от убежденията си, от пристрастията си, от възприятието си за правдивост. Необходимо е да преодолеем непосредствената трагична заплаха. Ще останем самите себе си, ще се конкурираме и ще спорим. Но откакто останем в Европа. След като Радев и Решетников останат едно кошмарно минало…!

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР