От двата най-големи синдиката в България - КНСБ и КТ

...
От двата най-големи синдиката в България - КНСБ и КТ
Коментари Харесай

Синдикатите предлагат на депутатите индексация с ръста на инфлацията

От двата най-големи синдиката в България - КНСБ и КТ " Подкрепа " изготвят взаимни оферти, които ще дадат още в първия работен ден на новите депутати от 48-то Народно събрание. Те упорстват за индексация на приходите с % на формалната инфлация от началото на годината, осведоми Българска национална телевизия.

По данни на синдикалната организация в частния бранш досега заплатите са увеличени със 17 %, в бранша на услугите с 15, само че звената, които са на държавна издражка изостават съществено в това отношение
 КНСБ организира митинг в Благоевград
КНСБ организира митинг в Благоевград

Протестът е част от акцията в отбрана на приходите и работните места

Ако настояванията на сидикатите не бъдат чути от служебното и новото постоянно държавно управление, се приготвят проведени протестни дейности.

По обяд в Пловдив членове на КНСБ блокираха за час придвижването на основен бул. във връзка Международния ден на достойния труд .
 В България се основала причина за самонарастваща инфлация
В България се основала причина за самонарастваща инфлация

Страната да премисли поведенческите функции на бизнеса и обществото като цяло, желае Татяна Хубенова

" Смятаме, че пред 23-та година би трябвало да има нарастване сред 12 и 15 % и минималната заплата да стане 850 лв. . Тя е тъкмо половината на междинната заплата за 22-ра година, както споделя директивата на Европейски Съюз. Това са основните желани я ", сподели Пламен Димитров.

Освен това те имат и едно обществено искане - " да усвоим обсега на хората, които получават помощи за отопление, те са към 300 хиляди фамилии ", предават думите му от публичната телевизия.

" На второ място желаеме да бъдат непокътнати енергийните обезщетения за небитовите клиенти . Като по този метод могат да бъдат непокътнати работните места. Ако тази отплата изчезни, бизнесът твърди, че сред 80 и 100 хиляди души единствено за месец-два ще бъдат освободени ", сподели Пламен Димитров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР