От два месеца пенсиите в село Тимарево се раздават на

...
От два месеца пенсиите в село Тимарево се раздават на
Коментари Харесай

Жители на с. Тимарево получават пенсиите си на автобусна спирка

От два месеца пенсиите в село Тимарево се раздават на автобусна спирка. Доскоро пенсионерите получавали парите си в една от стаите на читалището, само че договореността с " Български пощи " била прекъсната. Ново помещение и до момента не е открито.

В деня за разпределяне на пенсиите пред автобусната спирка в село Тимарево се събират хора. Те чакат пощаджията, който идва по обяд. Върху скована от дъски маса той брои парите на всеки колкото се поставя.

" Предния месец студено беше, отново бяхме навънка. Студ, сняг, духа, ние сме тука ".





" На улицата вземаме пенсията, но никак не е хубаво по този начин. Страшно, но какво да вършим, предишния месец отново студено беше, разболях се, чак на Нови пазар вървях на болничното заведение ".

Българска национална телевизия: Преди къде беше?

- Горе в читалището. Имаше една стая, там я закриха и нас ни натириха на улицата.

- Закриха пощата и ние сме на улицата, няма къде, не знаем от кое място пристигна, споделиха, че няма да има поща.

По предписание те би трябвало да получават пенсиите в село Белокопитово, само че това е невероятно, в случай че се разчита на публичен превоз.



" Ако има персонален транспорт, ще можеш да отидеш да си вземеш, само че няма рейс. Ние отсам за Шумен имаме единствено рейс. За Белокопитово нямаме никаква връзка ".

Най-близкият банкомат е на три километра от селото.



" Това е вторият път, в който пристигам на село да разпределям по мобилен метод. Опасно е, в действителност е рисково, само че за момента би трябвало да си извършвам отговорностите, нямам различен вид. За страдание обстановката е такава, че се оказва, че аз би трябвало да дойда, с цел да съм най-малко в малко помощ на хората ", споделя Мехмед Сюлейман, пощальон.

На 11 декември предходната година кметът на село Тимарево е изискал да се освободи предоставеното помещение, без в подмяна да е препоръчано друго, излиза наяве от отговора на " Български пощи ". Желанието да се наеме частно помещение към този момент също е без триумф. С проблема се е заел и регионалният шеф на Шумен, само че към момента няма позитивен резултат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР