От друга страна, ГЕРБ на Борисов настоява да се прави

...
От друга страна, ГЕРБ на Борисов настоява да се прави
Коментари Харесай

Илиян Василев: След Турски поток - Борисов и Газпром са две страни, на една и съща монета

От друга страна, ГЕРБ на Борисов упорства да се прави търг за неруски газ, разбирай американски, единствено и единствено да не се удостовери офертата на Кирил Петков до 19 август.

Това е следващия агитационен трик. Изпусни питомното, па гони дивото. Тези оферти на Петков за 7 карга са плод на няколтко месечна работа.

Първо, тези количества полутечен природен газ, разхвърлени до април месец последваща година, са контрактувани през държавното управление и ЕС/САЩ, не са пазарни, а част от солидарността на Съединени американски щати и Европейски Съюз с България. Те са част от тези 15 милиарда кубически метра /допълнителната версия с множеството газ/. Те не подлежат на търг, тъй като се договарят през държавните управления и са под пазара.

Номерът с търга на Борисов за неруски газ е единствено с цел да не се допусне удостоверение на офертата до 19 август. Като я неодобряват сигурното, единствената алтернатива е за неруски газ. Ясно е, че няма по какъв начин търговски, при тази обстановка на пазара, да се договорят под цената на седемте карга, тъй като става дума за неруски газ. И това е несъмнено.

Тоест замисълът на Борисов е да блокира под някакъв благовиден предлог седемте карга, а най-после да откри че газ няма и да клекне на Газпром.

Търг до 19 август е несериозно да се организира.

След Турски поток - Борисов и Газпром са две страни, на една и съща монета.

Илиян Василев, Фейсбук

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР