От древността се говори за умениетоа на котките да лекуват

...
От древността се говори за умениетоа на котките да лекуват
Коментари Харесай

Котките лекуват своите стопани: Мит или истина

От древността се приказва за умениетоа на котките да лекуват избрани заболявания на стопаните си. Ако имате котка, евентуално сте забелязали по какъв начин тя се гушка в скута ви, сяда на коленете ви, спи върху корема ви. Понякога тя желае да спи и във вашето легло, тъй като желае да усеща позната топлота и миризма. Котката не е единствено нежен домакински любим, тя усеща, когато нещо ви боли и ляга тъкмо там, с цел да ви излекува.

Котките са горди и царствени. А тях е значимо да се усещат специфични вкъщи, да знаят къде е стопанинът им когато и да е, да получават неговото внимание. Смятат пространството на притежателя си за свое, не се свенят да го завземат и непрекъснато вървят по петите на стопанина си. Ако отглеждате малко коте, което не е при майка си, то ще схване вас като собствен родител и ще се привърже към вас. Ако усети някакъв здравословен проблем или че нещо ви боли, тя ще опита да се излекува, лягайки точно там. Който има котка, знае, че това е тъкмо по този начин.

Има някои породи котки, които не обичат да се гушкат толкоз и да бъдат галени. Тяхната обичана част от къщата са рафтовете или повърхността на шкафа, където могат да се излегнат. Ако такава котка пристигна при вас или в леглото ви, сте същински щастливци – тя се е привързала към вас и ви позволява в своето сърце.

Според породата котките са с друг характер. Някои по-пухкави породи са по-приятелски въодушевление и гальовни. Те ще бъдат постоянно към вас, евентуално непрекъснато ще желаят да се гушкат в скута ви, покрай главата, гърдите и корема. Понякога причина за това не е някаква болка, а обичта на котката към вас. В други случаи обаче домашният ви любим реагира по този метод, тъкмо тъй като усеща, че нещо ви боли, написа actualno.com.

Има разнообразни вярвания за котките, които датират още от древността. Смята се, че в случай че котката се настани в леглото ви и заспи, това издава повече за нея. Котка, която е заспала върху възглавницата, е онази, която желае да управлява всичко – стопанина и протичащото се вкъщи. Котките с по-спокоен характер спят близо или в краката на притежателя си.

Теория по отношение на местоположението на котката по време на сън гласи, че тя може да изберете къде да спи съгласно сезона. Например през зимата, когато е по-студено, котката може да заспи в скута или върху корема ви, тъй като там ѝ е по-топло и тя се усеща по-комфортно. Едно е несъмнено, да имаш домакински любим котка е същинско развлечение и наслаждение, котката носи наслада.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР