От древни времена хората са вярвали, че представителите на всяка

...
От древни времена хората са вярвали, че представителите на всяка
Коментари Харесай

Всеки полускъпоценен камък лекува и пасва на дадена зодия. Сега ще се научите на кого да подарите съответния камък

От антични времена хората са вярвали, че представителите на всяка зодия са закриляни от избран минерал, който ги е дарявал със мощ или ги е пазел от злото. Също по този начин всеки камък има свойства на пръв взор невидими, само че с годините затвърждаващи своето въздействие.
Малахит
За него в езотериката се приказва, че укрепва имунната система. Ако го носите със себе си, той ще работи добре на сърцето, черния дроб, жлъчката и далака. Твърдят, че въздейства добре на диабетици. Подарете си го в случай че сте Телец, Дева, Везни, Лъв, Риби, Рак или Водолей. Говори се, че сбъдва желанията и се подарява за отбрана на дребни деца и бебета.
Аквамарин

За този камък се приказва, че носи шанс на моряците или на тези, които ще пътуват по вода. Освен това вдъхва храброст и успокоение и защищава от уроки дребни деца. Действа вдъхновяващо на създателите, а в здравословно отношение въздейства благотворно на гърлената чакра – при ларингити и ангини. Носи шанс на Рак, Риби, Скорпион, Водолей и Везни.
Аметист
Според античните езотерични познания, аметистът ускорява имунната система и подтиква хипофизата и епифизата. Освен това подмладява и лекува главоболие. Предпазва от алкохолна взаимозависимост и опиати и носи честност в любовта. Подходящ е за знака на Скорпион, Телец, Везни, Рак и Близнаци.
Ахат
Помага при балансирането на Ин и Ян силите. Носи естетика и работи извънредно добре на половата и отделителната система. Наричат го още камъка на дълголетието. Подходящ е за Козирог, Водолей, Дева и Овен.

Кехлибар
Казват, че успокоява гърлото и бронхите. Добре е да го носите със себе си в случай че имате ревматични и артритни болки. Смята се, че пази от неприятни планове и всякаква негативна сила. Подарява се на лекари, създатели, медицински личен състав и пази децата. Влияе добре на всички зодии, само че по-специално на Лъв и Стрелец.
Лазурит
Този камък усилва паметта. Подходящ е за тези, които се занимават с медитация. Казват, че оказва помощ при всички типове разстройства на нервната система, заекване и страхове. Подарява се като талисман на писатели, преводачи, актьори, оратори, възпитаници, студенти, архитекти, създатели. В зодиакалнита знаци въздейства добре на Везни, Дева, Риби, Водолей, Скорпион и Стрелец.

Лунен камък

Лунният камък оказва помощ при бременност и кърмене. Освен това форсира циркулацията на течности в организма. Твърдят, че това оказва помощ даже при целулит и неприятен лимфен продан. Будистите го считат за заветен, защото по време на бременност оказва помощ майката да откри по-дълбок контакт с плода и по този начин след раждането укрепва връзката майка-дете. Наричат го още камъкът на влюбените. В астрологично отношение е най-подходящ за Рак, Близнаци, Везни и Скорпион.

Нефрит

Нефритът помагал за по-лесно раждане и пази сърцето. В Китай го имат за заветен камък. Той също се подарява на дребни момиченца при раждането, с цел да им носи благополучие и шанс. Както и на музиканти, артисти, публицисти. Зодиакалните знаци, които е добре да го носят със себе си или да го сложат в дома си са Козирог, Скорпион, Рак, Риби, Дева и Телец.

Обсидиан

Успокоява и отстранява отрицателната сила и напрежението. Не бива обаче да се носи непрекъснато. Носи изключителне шанс на Козирог, оказва помощ на Телец и Дева да се концентрират. Свещен камък е за маите. Наричат го надзирател на дома или камъка на истината и се подарява на съдии, следователи, лекари, психолози.

Тюркоаз

Помага при нервни и душевен разстройства. Влияе благотворно на всички зодии, само че най-вече на Скорпион, Стрелец, Риби, Лъв, Близнаци и Телец. Това е един от свещените камъни в Тибет. Казват, че закриля при стихии и урагани или когато се страхувате от нещо. Известен е и като камъкът на здравето, щастието и триумфа. Носи обич.

Инфо: Мила

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР