От ДПС ще подадат допълнение към сигнала до прокуратурата за

...
От ДПС ще подадат допълнение към сигнала до прокуратурата за
Коментари Харесай

ДПС допълни и Петков към сигнала си за златните паспорти

От Движение за права и свободи ще подадат допълнение към сигнала до прокуратурата за „ златните паспорти “ - този път против премиера Кирил Петков, само че в качеството му на длъжностен министър на стопанската система за безучастие по работа. Това разгласи на брифинг в Народното събрание зам.-председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Хамид Хамид. Поводът е обвързван с това, че преди дни страните - членки на Европейския съюз, се схванаха, че ще работят за ограничението на поданството против вложения на богати руснаци, като част от наказателните ограничения срещу Русия поради нашествието в Украйна. Днес от придвижването оповестиха, че заради разширението на глобите, те ще добавят сигнала си до прокуратурата.

Хамид Хамид съобщи, че службите би трябвало да открият дали е налице безучастие на Кирил Петков в качеството му на длъжностен министър и да се откри дали, наред с болшинството китайски жители, има и съветски олигарси, които са получили престояване или " златни паспорти ". Той уточни, че следва да се ревизира дали в действителност на върха на тази пирамида е шефът на организацията по инвестиции Стамен Янев. 

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ настоя час по-скоро законопроектът за промени в Закона за българското поданство препоръчан от Движение за права и свободи би трябвало да влезе в пленарна зала и да се одобряват предложенията им за инспекция на до момента издадените " златни паспорти ". Карадайъ засяга подхванатите наказания от Европейски Съюз по отношение на войната в Украйна. " При разискването на общите наказания от нашите сътрудници и съдружници в Европейски Съюз и НАТО във връзка с инспекцията на активите и вложенията на олигарси, свързани с президента на Руската федерация Путин и преразглеждането на пребиваването и поданството им на това съображение, желаеме да заявим, че ние от Движение за права и свободи сме внесли такива текстове сред първо и второ четене на  Закона за българското поданство ", изясни Карадайъ.

На 17 февруари Народното събрание одобри на първо четене промени, с които се отстранява опцията за капиталово поданство. Сходният план на Движение за права и свободи, импортиран от депутатите Йордан Цонев и Делян Пеевски, беше отритнат. Разликата сред двете оферти беше в настояването на Движение за права и свободи да се отстрани с изключение на опцията за капиталово поданство и опцията евентуални вложители да получават позволение за непрекъснато престояване в страната. От " Продължаваме промяната " показаха, че е нужен спомагателен спор, с цел да бъде отмнано и издаването на визи.

Министърът на правораздаването Надежда Йорданова, която присъстваше на дебата, изясни, че са завършили инспекции по 48 преписки, свързани с поданство против вложения. По думите ѝ при 6 от тях има установени нарушавания и по тях са подхванати дейности за лишаване на българско поданство.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР