От ДПС определиха временната комисия за установяване на факти и

...
От ДПС определиха временната комисия за установяване на факти и
Коментари Харесай

ДПС за проверката за Росенец в парламента: Поредната безсмислена комисия

От Движение за права и свободи дефинираха краткотрайната комисия за определяне на обстоятелства и условия за незаконосъобразни дейности и бездействия на способените органи в лесопарк " Росенец " край Бургас, където се намира имението на Ахмед Доган, като " безсмислена ".

В началото на първото й съвещание Рамадан Аталай от Движението разяснява, че това е " следващата безсмислена комисия с следващите безсмислени решения, които ще вземе ", съобщи Българска телеграфна агенция.

" Много значимо е да се обясни какво се е случило на територията на " Росенец ", отговори ръководителят Калоян Янков от " Демократична България ", която предложи сформирането на комисията.

И добави, че на днешното съвещание е бил поканен и кметът на Бургас Димитър Николов, само че той не е пристигнал .

На съвещанието обаче участват зам.-кметът на Бургас Чанка Коралска и представители на общината.

Не се одобри предлагането на ГЕРБ решенията да се вземат с не по-малко от една трета от гласовете на всички членове на краткотрайния орган.

Ще бъдат изискани обаче всички документи от инспекцията на ДНСК на място, от общинския съвет в Бургас, от Министерство на вътрешните работи и НСО, отчета от Върховната административна прокуратура и други

Междувременно първото съвещание на станалата известна като комисията " Манолова " стартира със скандал по разпоредбите за работа - дали материалите да постъпват 24 или 48 часа преди съвещанието и дали окончателния отчет на комисията може да бъде подписан и от депутати с изключително мнение или единствено от ръководителя, заяви Българска национална телевизия.

Предлага се и възбрана за падащ кворум, т.е. съвещанието продължава даже, в случай че депутати изоставен и Комисията остане без кворум.

Бе решено при тематики с комерсиална загадка съвещанията да са закрити.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Общо 17 предпочитани тематики предложиха депутатите за работа на Комисията по проверката на злоупотребите и нарушавания при разходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавни и общински предприятия, сдружения с повече от 50 на 100 държавно и общинско присъединяване и локалните управляващи през последните 5 години. Сред тях са Бюрото за отбрана на очевидците, държавните сдружения в енергетиката, топлофикациите, ЕРП-тата, ВиК бранша, АПИ, Автомагистрали, злоупотреби на общински сдружения, Държавна организация електронно предложение, БАБХ, АДФИ и Агенцията по хазарта.

Председателят Мая Манолова предложи на партиите да посочат първите, съгласно тях, тематики за разискване.

От " ИТН " обявиха, че техен приоритет са " Автомагистрали " . За ГЕРБ това е АПИ, за " Демократична България " - газопровода " Турски поток ", за Движение за права и свободи - Национална агенция за приходите и Национален осигурителен институт, а за Българска социалистическа партия - Българската банка за развиване.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР