От ДПС не биха разговаряли с БСП, ако левите получат

...
От ДПС не биха разговаряли с БСП, ако левите получат
Коментари Харесай

Цонев: ДПС няма да подкрепи БСП за трети мандат

От Движение за права и свободи не биха разговаряли с Българска социалистическа партия, в случай че левите получат третия мандат. Това стана ясно от коментара на Йордан Цонев преди съвещанието на бюджетната комисия в Народното събрание. В ПГ на Движение за права и свободи не са обсъждали присъединяване в договарянията за сформиране на държавно управление. Има водени диалози на тематика, че в България са нужни предварителни избори, посочи той.

Андрей Гюров от Политическа партия бе сбит по отношение на концепцията на Българска социалистическа партия министър председателят да е от първата политическа мощ. Към момента не сме водили такива договаряния, в този момент топката е най -вече в полето на президента, посочи той.

Румен Радев би трябвало да вземе доста значимо държавническо решение, сподели Гюров. След като се даде третия мандат, тогава ще се водят договаряния.

Имена не за обсъждани, било значимо да се види дали има работеща формула, която да даде стабилно болшинство и да се извърши стратегия с цели, изясни ръководителят на ПГ на Политическа партия.

Според Гюров, от Политическа партия не считат за годна хипотезата за диалози при мандат в ръцете на Има Такъв Народ.

За Владислав Панев от Демократична България също е редно министър председателят да е посочен от първата политическа мощ. Ако третият мандат отиде при десните, също щял да се разисква министър председател на Политическа партия.

Всеки е мислил за други възможности, има най-малко 5-6, които биха паснали на този пост, отговори Панев на въпроса кои са вариантите за министър-председател. Ако мандатът отиде в Демократична България, те ще договарят с депутатите от Има Такъв Народ, с които работят добре, изясни Панев.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР