От ДПС искат да вземат председателските места на още три

...
От ДПС искат да вземат председателските места на още три
Коментари Харесай

ДПС искат да ръководят още три комисии плюс петте, които вече оглавиха

От Движение за права и свободи желаят да вземат председателските места на още три парламентарни комисии. Това се схваща от проекторешения, които партията е внесла в деловодството на Народното събрание.

 

Става дума за комисиите по туризъм, за българите отвън страната и за директното присъединяване на жителите, които сега са без управления. Движение за права и свободи желае Ертен Анисова да стане началник на комисията по туризъм, Цветан Енчев на тази за българите отвън страната, а Валентин Тончев на тази за директното присъединяване на жителите.

 

През юли, когато бяха определени ръководителите на останалите парламентарни комисии, тези три бяха избрани от ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи за останалите три обединения в Народното събрание – по една комисия за всяка политическа мощ.

 

Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и " Възраждане " останаха недоволни и бойкотираха процедурата като не предложиха ръководители. Причината за това тяхно решение беше, че с оставените за тях единствено три комисии не беше спазена традицията председателските места в комисиите се разпределят съразмерно - по отношение на тежестта на всяка една от обединенията в Народното събрание.

 

В момента Движение за права и свободи управлява 5 комисии – бюджетна, икономическата, транспортната, по околната среда и спортната. Партията не се отхвърля от нито една от тях.

 

Вероятно желанието им да вземат и трите комисии без ръководители ще бъде задоволено. Така разпределението на шефските места в Народното събрание ще стане следното: 15 комисии на ГЕРБ, 8 на Движение за права и свободи и две - на ПП-ДБ.

 

Първоначално ГЕРБ имаше с една по-малко, а ПП-ДБ с една повече, само че предходната седмица бе направена първата ротация сред двете политически сили – за управлението на парламентарната правна комисия.

 

Тогава Стою Стоев от Политическа партия беше освободен от поста и на негово място беше определена Анна Александрова от ГЕРБ. Тази промяна беше контрактувана още преди двете обединения да се схванат за държавното управление.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР